lauantai 15. helmikuuta 2014

Libanonilainen ilta ystävien kanssa

Syntyi idea tutustua kokonaisvaltaisemmin lähi-idän, lähinnä Libanonin, makujen maailmaan. Useinhan näitä tulee syötyä, ja tehtyäkin, mutta näin kokonaista Meze-dinneriä ei olla ennen kumpikaan valmistettu. 

Muutama ilta vierähti menua suunnitellessa ja lähi-idän ravintoloidenkin listoja tuli googleteltua. Meze-lajit valittuamme alkoi sitten taas reseptien googlailu, joita tapani mukaan hain aina useampia / valittu ruokalaji.

Nyt halusimme kutsua koekaniineiksi ystäväpariskunnan, joiden kanssa olin ollut tutustumassa Ottomaanien ruokakulttuurin vaikutteihin jo aiemmin Istanbulin lomalla, jolloin samaan aikaan kaupungissa oli myös Daniel Craig. Tuota Skyfallia kun siellä kuvattiin.

Kaupassakynti oli ihanaa, kun yksi kärryllinen tuli täyteen vihanneksia, hedelmiä ja yrttejä.


Tässä koko Meze-menumme:


Taboulleh 
Raikasta hienoksi pilkottua yrttisalaattia         

Hummus 
Kikherne-seesamtahna

Cacik 
Mintulla ja valkosipulilla maustettua jugurttia ja kurkkua
Baba Ghannouge 
Munakoiso-seesamtahnaa
Falafel 
Kasvispyörykät
Börek
Rapeita fetajuustopiiraita
Ezme
Välimeren salsa: Chilliä, tomaattia, sipulia, paprikaa, persiljaa, sumakkia 
Kaft
Lampaanlihapyörykkävartaat
Kharouf Mishwa
Paahdettua lampaankaretta


Börekit onnistuivai ihan mainiosti, vaikka filo-taikinan käsittely ei ole ihan jokaviikkoista.




Pilkkomista riitti ihan kiitettävästi.



Munakoisojen kalttausta:






Kaftin eli lampaalihapyörykät leivoimme suoraan vartaisiin ja laitoimme uuniin.






Cacik



Kharouf Mishwa, Kaft ja Falafel



Ezme eli välimeren salsa oli ihanan raikasta



Taboulleh



Seuraavan päivän lounaalla muistelimme hauskaa iltaa ja soimme jäljelle jääneitä rippeitä.



-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti