Syntyi idea tutustua kokonaisvaltaisemmin lähi-idän, lähinnä Libanonin, makujen maailmaan. Useinhan näitä tulee syötyä, ja tehtyäkin, mutta näin kokonaista Meze-dinneriä ei olla ennen kumpikaan valmistettu.
Muutama ilta vierähti menua suunnitellessa ja lähi-idän ravintoloidenkin listoja tuli googleteltua. Meze-lajit valittuamme alkoi sitten taas reseptien googlailu, joita tapani mukaan hain aina useampia / valittu ruokalaji.
Kaupassakynti oli ihanaa, kun yksi kärryllinen tuli täyteen vihanneksia, hedelmiä ja yrttejä.
Tässä koko Meze-menumme:
Taboulleh
Raikasta hienoksi pilkottua yrttisalaattia
Hummus
Kikherne-seesamtahna
Cacik
Mintulla ja valkosipulilla maustettua jugurttia ja kurkkua
Baba Ghannouge
Munakoiso-seesamtahnaa
Falafel
Kasvispyörykät
Börek
Rapeita fetajuustopiiraita
Ezme
Välimeren salsa: Chilliä, tomaattia, sipulia, paprikaa, persiljaa, sumakkia
Kaft
Lampaanlihapyörykkävartaat
Kharouf Mishwa
Paahdettua lampaankaretta
Pilkkomista riitti ihan kiitettävästi.
Munakoisojen kalttausta:
Kaftin eli lampaalihapyörykät leivoimme suoraan vartaisiin ja laitoimme uuniin.
Cacik
Ezme eli välimeren salsa oli ihanan raikasta
Taboulleh
Seuraavan päivän lounaalla muistelimme hauskaa iltaa ja soimme jäljelle jääneitä rippeitä.
-Sanna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti