perjantai 8. elokuuta 2014

Pestopastaa ja paistettua vuohenjuustoa



Yleensä kai ihmiset vuorottelevat palvelu- ja luonnonsatamia sen mukaan, että välillä pääsee peseytymään vesijohtoveden alle. Meillä tuntuu olevan tärkeää ennen kaikkea se, että välillä päästään sähköjohdon päähän, jotta pääsemme käyttämään kaikkia tarpeellisia sähkölaitteita kuten maidonvaahdotinta, sauvasekoitinta sekä sähkövatkainta.

Yksi kesän herkkumme on itsetehty pesto, joko sellaisenaan tai punajuurella tuunattuna. Se on maistunut niin meille aikuisille kuin lapsillekin ja sitä tarjottiin myös Joan vanhemmille kun he tulivat tervehtimään meitä Hankoon. Ruokaisamman ja herkumman siitä saa kun paistaa pinnalle hieman vuohenjuustoa. Pesto on siitä kätevä, että sen voi tehdä valmiiksi jo vaikka päivää ennen, kunhan silloin on varovaisempi valkosipulin käytössä. Se kun muuttuu helposti liian kitkeräksi, jos sitä säilöö ruuassa. Valkosipulin voi lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, samoin kuin lisätä tarvittavan määrän oliiviöljyä.



Punajuuripestoon olemme meriolosuhteissa käyttäneet esikypsennettyjä punajuuria, jotka on tosi helppoa vaan soseuttaa sauvasekoittimella. Tosin saariston kauppojen valikoimissa niitä harvoin on joten kannataa varata mukaan kaupunkikaupasta jo ennen lähtöä.



Raikkaana juomana meillä oli Agnus Dei Albarino. Albarinoa viljellään kaiketi ainoastaan Espanjan luoteisosassa sijaitsevassa Rias Baixas:issa ja lukeutuu kyllä Espanjan valkoviinien absoluuttiseen parhaimmistoon. Todella monikäyttöisiä valkoviinejä niiden tasapainoisen maun ja hapokkuuden johdosta.



-Sanna ja Joa-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti