Teen nykyään aika harvoin mitään makeita piiraita ja tuntuu
yleisestikin, että se on katoava trendi. Olisiko syynä se, että nykyään syödään
aika vähän mitään makeita kahvipullia. No nämä pari piirasta tuli tänä kesänä
tehtyä, kaiketi siksi, että oman pihan pieni raparperirypäs pitää jotenkin
käyttää ja kyllä yhden kerran mustikkapiirasta on kesässä oltava.
Näissä (kuten pullassakin) laitan taikinaan ehdottomasti
graham-jauhoja joukkoon sekä näihin molempiin myös mausteisuutta lisäämällä taikinaan kunnolla
kardemummaa sekä hieman kanelia.
Pohjan pitää olla suht ohut ja murumainen, täytettä
runsaasti ja pinnalle vielä kermaviili-muna-sokeri-vanilija-sokeri pinta
pitämään piirakat mehevinä ja kosteina.
Raparperipiiraaseen keitän nykyään raparperinpalat vesi-sokeri –seoksessa ja kun siivilöin raparperimössön, jonka laitan kakun päälle saan nesteestä ihanan raikkaan raparperimehun. Näin saan parhaat mahdolliset herkut oman maan aarteistani.
Pullotin keittämäni mehun Lorinan ihaniin limonadipulloihin. Ihanan raikasta hellepäivän juomaa!
-Sanna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti