tiistai 5. elokuuta 2014

Kermaviilipinta mehevöittää piiraat

Teen nykyään aika harvoin mitään makeita piiraita ja tuntuu yleisestikin, että se on katoava trendi. Olisiko syynä se, että nykyään syödään aika vähän mitään makeita kahvipullia. No nämä pari piirasta tuli tänä kesänä tehtyä, kaiketi siksi, että oman pihan pieni raparperirypäs pitää jotenkin käyttää ja kyllä yhden kerran mustikkapiirasta on kesässä oltava.

Näissä (kuten pullassakin) laitan taikinaan ehdottomasti graham-jauhoja joukkoon sekä näihin molempiin myös  mausteisuutta lisäämällä taikinaan kunnolla kardemummaa sekä hieman kanelia.

Pohjan pitää olla suht ohut ja murumainen, täytettä runsaasti ja pinnalle vielä kermaviili-muna-sokeri-vanilija-sokeri pinta pitämään piirakat mehevinä ja kosteina.






Raparperipiiraaseen keitän nykyään raparperinpalat vesi-sokeri –seoksessa ja kun siivilöin raparperimössön, jonka laitan kakun päälle saan nesteestä ihanan raikkaan raparperimehun. Näin saan parhaat mahdolliset herkut oman maan aarteistani. 





Pullotin keittämäni mehun Lorinan ihaniin limonadipulloihin. Ihanan raikasta hellepäivän juomaa!


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti