torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesäillan dinneri kreikkalaisilla vaikutteilla


Miuilla on jo ihan tavaksi muodostunut syödä alkupalaksi jotai helppoa ja nopeaa ja ryhtyä pääruuan valmistukseen vasta tämän jälkeen. Se on kätevä nälän siirtämiskeino ja on kivampi keskittyä ruuanlaittoon kun ei ole liian nälkä.

Minun kreikka-tyylinen iltani alkoi raikkailla sitruunaisessa öljyssä marinoituneilla pikku-mustekaloilla, joita dippailin valkosipuli-aioiliin. Joa on valitettavan allerginen kaikille mereneläville, niin hänen alkupalansa oli (tälläkin kertaa) pieniä toasteja ankanmaksapateella.



Kun myöhemmin pääsimme pääruokaan, niin se koostui nopeasti grillissä pyöräytetystä ankanrinnasta, tsatzikista sekä kreikkalaisesta salaatista. Olen tarkka, että Feta on aitoa kreikkalaista vuohenmaitojuustoa ja ripottelen pintaan vielä sikäläiseen tapaan hieman oreganoa. Myös vihreä paprika on tärkeä osa salaattia.


-Sanna-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti