lauantai 15. maaliskuuta 2014

Paistettua kampasimpukkaa ja kukkakaalinnuppu-Mascarpone -risottoa


Meillä on nämä joka toisen viikonlopun perjantait, kun pääsääntöisesti olemme Hugon kanssa kaksistaan. Joa on poikiensa kanssa omassa kodissaan ja pyrimme sitten viettämään lauantaisin kaikki iltaa yhdessä.
Koska Joa on valitettavasti allerginen kaikille mereneläville, kokkaamme useimmiten  Hugon kanssa kaksistaan ollessamme niitä. Tämä asia oli mulle alkuun tosi vaikea, koska mielestäni lähes kaikki, mitä mä osaan kunnolla loihtia, on merenherkkuja.

Meillä oli alkupalana keväinen blini (koska blinejä haluan syödä muuhunkin vuodenaikaan kuin sydäntalvella). Keväiseksi sen tekee jugurtilla kevennettyyn smetanaan sekoitettu Wasabi. Päälle avocadoa ja Rucola, jotka pehmentävät ja raikastavat kylmäsavulohta.



Nopeasti kuumalla pannulla pyöräytetyt kampasimpukat ovat suurta herkkuani, varsinkin kun ne ostaa Mustapekasta tuoreena. Tässä ne ovat Ihanasta Turku lautasella –kirjasta muokkaamassani mascarbonerisotto –pedillä. Oikeassa ohjeessa olisi kukkakaalinnummuja (jotka myös toimivat loistavasti) mutta näin kevään koittaessa halusin vielä enemmän keventää ja lisäsin annokseen aika paljon parsaa sekä kirsikkatomaatteja.


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti