perjantai 27. kesäkuuta 2014

Thaimaalaista keittoa Tom Kha Kai


Kun tuli puhetta itämaisista ruuista, olimme molemmat niihin ihastuneita, mutta jostain syystä kuitenkin aika vähän tehneet perus-curryjä ja -wokkeja lukuunottamatta. Kokkeilun kohteeksi valikoitui tänään perinteinen kookoksinen kana-keitto, joka on yhtäaikaa hapan, pehmeä, suolainen ja raikas. Nimensä mukaan siinä tulisi olla Galangan juurta, mutta monen muun suomalaisen tapaan korvasimme sen inkiväärillä.

Oman haasteensa tällaiseen ruokaan antaakin myös sopivan juoman valinta, koska viiniä kuitenkin haluamme juoda. Joalla oli tähän oma visionsa eli moniulotteinen, aromaattinen ja puolikuiva makumaailma oli hakusessa. 

Kaapista sattui löytymään Te Whare Ra Winesin Toru (= 3 maorien kielellä), erikoinen Alsace blendi Marlborough:sta Uudesta-Seelannista: Gewurtz, Pinot Gris ja Riesling. Juoma osoittautui herkulliseksi, hunajaisen aromaattiseksi mutta ennenkaikkea aivan täydelliseksi kumppaniksi keitolle - mistä tätä sais lisää!!

Myös ruoka oli taivaallista ja tämä yhdistelmä jää kyllä mieliimme odottamaan seuraavaa thai-ruoan valmistuskertaa.


-Sanna ja Joa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti