lauantai 20. joulukuuta 2014

glögihetki jouluvalmistelujen lomassa

Ihana, pitkä joululoma vihdoin koitti ja tuntuu hyvältä, että on vielä neljä kokonaista päivää aattoon. Aikomuksena olisi kerrankin tehdä valmisteluja rauhassa, niin että niistä voi nauttia.

Tänään olemme yhden lapsen koulun joulujuhlan lisäksi ainoastaan leiponeet saaristolaisleivät ja tehneet muutaman jouluhankinnan. Matkalla kotiin poikkesimme Joan siskon perheen luokse viemään pari juttua ja tuppauduimme sisään tekemään meille kaikille glögit. Olimme nimittäin pakanneet tarpeet mukaan meiltä aikomuksena tehdä Joan luona tämän joulun ensimmäiset glögit.

Glögi on sellainen juoma, että sitä aina tekee mieli, mutta aika äkkiä tuleekin sitten stoppi vastaan. Mun lempi-joulujuoma valmistuu helposti valmiista vaaleasta glögistä niin, että siihen lisää muutaman kanelitangon, vanilijakossua sekä tässä tapauksessa vanhempieni Intiasta tuomia kardemumman siemeniä. Inkiväärin siivut olisivat myös mitä mainioin lisä, mutta ne eivät muistuneet nyt matkaan.




Kossu, manteli ja kanelitangot odottamassa itse glögijuoman lämpeämistä. Mukissa olevat tangot ovat vain koristeena, itse keitoksessa oli omat tangot makua tuomassa.



Tähän vaaleaan juomaan ei jotenkin niin äkkiä kyllästy kuin tyypilliseen punaiseen versioon....


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti