keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kylmäsavuporo-suppilovahverokeitto ja Rieslingiä

Kauheasta, tuulisesta ja kylmästä, säästä huolimatta jaksoimme onneksi pienelle lenkille ja sellaisen urotyön jälkeen on ihana syödä lämmintä keittoa, maukasta leipää ja tietysti hyvin sopivaa viiniä kynttilän valossa.
Juomana meillä oli Riesling Goldgeyer Trocken. Se on parhaista rypäleistä valmistettu poikkeuksellisen kuiva Riesling joka täyteläinen, sitruksinen, moniulotteinen ja pitkän jälkimaun omaava. Oikea herkku!


Tämän iltaruoan ideoinnin aloitin vasta työpäivän jälkeen periaatteella, että mitä kaapeista löytyy. Minulla oli pakkasessa loppupussi kylmäsavupororouheesta sekä esipaistettuja suppiloita. Jääkaapissa oli vielä noin 1/3 pala Koskenlaskijan mustaa sekä valkoviinin loppuja ja ei maukkaaseen keittoon sitten paljoa muuta tarvitakkaan. Tietysti kunnolla sipulia, valkosipulia sekä hieman riistafondia.



Keitto oli kyllä hyvää, mutta jotenkin siitä uupui makeus, jota olisin sillä hetkellä kaivannut. Pelastuksena oli taas (jo täällä monta kertaa hehkuttamani) pihlajanmarjahyytelö, jota lorautin hieman joukkoon. Mausta tuli heti paljon miellyttävämpi. Se hyytelö on kyllä oikea keittiön monitoimituote! Leivän dipiksi laitoin oliiviöljyn joukkoon makeaa ja tummaa viikuna-balsamico siirappia. Hugo tosin dippaili leipää intohimoisesti keittoon ja näytti nauttivan siitä tavasta.


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti