torstai 18. joulukuuta 2014

Joulusinappia

Minun tärkeitä jouluperinteitä on tehdä joulusinappia ja sitä mielelläni kiikutan kaikille sukulaisille ja ystävillenikin. Joulusinapin tulee olla tosi tulista mutta samalla oikein makeaa.

Alkuperäinen resepti mukailee äitini aikoinaan jumppaseurani varainkeruuseen tekemän Raju Sinapin ohjetta. Varioin säilöntäaineosan aina fiiliksen mukaan. Tänä vuonna se oli Calvados.



Kuiva-aineet on syytä sihdata jauhosihdin läpi, jota se ei mene paakkuun. SItten kermat ja munat sekoitetaan massaksi jo ennen kuin massa kuumennetaan.




Tässä näkyy hyvin kahden erän ero, joista ensimmäiseen laitoimme liian vähän kermaa ja siitä tuli aika tönäkkää ja tietysti tummempaa.



Suvun joulutapaamista varten koristelin purnukat vielä kauniilla nauhoilla.


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti