tiistai 2. joulukuuta 2014

Hirvipaistia


Yksi tuttuni soitti eräänä päivänä että otatko hirveä ja otinhan minä.
Jostain sain sitten idean hieroa tuota paistia kuivatuilla sienillä. Antais varmaan hyvän maun kun paisti muhii uunissa matalalla lämmöllä (120 astetta). Paistoin luonnollisesti pinnan ensin pannussa.


Lisukkeeksi lähdin väsäämään hunajakermasa hauduttettuja juureksia - nam



Paistoaste onnistui digimittarin avustuksella täydellisesti (sellaset 52 astetta sisälämpöä ja 5-10 min lepoa alufoliossa) mutta liemestä tuli aivan ylisuolainen joten kastiketta en voinut siitä tehdä niin kuin olin kaavaillut. Kuivatut sienet sain kaapia pinnalta pois. Tuntuivat roskamaisilta suussa eivätkä ne juurikaan mitään makua olleet antaneet. 
Vaan eipä tuo haitannut, sillä liha oli vallan hyvää ja kostea juureslisäke korvasi kastikkeen ihan mallikkaasti. 



Myöhemmin illalla maistui herkullinen olut jonka vanhin poikani Seba (olutharrastelija) oli tuonut. Brewdog Hoppy Christmas IPA oli samalla raikas ja täyteläinen eikä olisis uskonut että ko oluessa oli peräti 7,2% alkoholia.



-Joa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti