sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Piparkakkutalo ja Minecraft -maa




Ensimmäistä adventtia vietimme (muutaman jäähallissa vietetyn tunnin jälkeen) jouluisten leipomuspuuhien parissa. Bencku oli puhunut leipomisesta jo muutamaankin kertaan nähtyään enkeleihin kokeilemiani kiharoita ja ikkunalasia. Itse halusin kokeilla taloihin paria minulle uutta juttua ja niinpä olimme jo muutamia päiviä kehitelleen ideoita. Sain kaikki pojat koukuttumaan leipomiseen kun kehittelimme siitä Minecraft -maan. Tuo peli kun on ikävästi koukuttanut kaikki kolme pikkuherraa pauloihinsa.
Piirtelin kaavat jo edellisenä iltana ja sunnuntaina aloitin eriväristen ja –paksusten pikeerien teon. Pojat toivoivat ainakin vihreää ja sinistä ja tekijän oikeudella värjäsin ne aika hempeiksi. Olen pari viime vuotta oikonut koristelut valmiilla kaupan purtiloilla ja täytyy sanoa, että vitsi miten ihana oli tehdä nämä itse ja jälki oli ihan toisenlaista. Valkoinen pikeeri oli jämäkämpää ja sillä rajattiin ne alueet, jotka haluttiin täyttää värillisellä ja löysemmällä pikeerillä jonkun väriseksi.




Tiilikatto oli toinen visioni, mutta vinkkinä muille, välttäkää näitä irtokarkkihyllyillä valmiiksi olevia paloja. Niiden kolmea kerrosta oli todella vaikea irrottaa toisistaan, koska ne on pilkottu jotenkin teollisesti ja päät liimautuneet todella pahasti yhteen. Valmiissa lakumatoissa olen tosin nähnyt vain mustaa myynnissä.




Jacobin visio oli pyramidimainen rakennus heidän maahansa ja hän suunnitteli ja toteutti sen kaavojen piirtoa myöden itse. Nuorempien poikien talon katosta tuli mielestäni tosi hieno ja  possuaitaus porsaineen oli tärkeällä osalla suunnitelmissa alusta alkaen.




-Sanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti