sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Pororullia ja kokonaisena grillattua naudan sisäfilettä

Pyhäinmiesten päivän dinnerimme oli todella perinteistä (lue vanhanaikaista) ruokaa. Koko blogimme kirjoitusaikana meillä ei varmaan kertaakaan ole ollut perunaa ja lihaa, kun en saa siihen ei oikein mitään hohtoa ja olostakin tulee helposti tosi raskas. Tässäkin dinnerissä alkupala oli kyllä ehdottomasti paras. Hauskoja kokeiluja oli kyllä pääruuankin valmistuksessa ja lopussa kuvia tekovaiheista. Tähän alkuun kuitenkin kuvasarja kaikista ruokalajeista.

Kylmäsavupororulla, täytteenä maa-artisokka-omena -moussea, aiemmin syksyllä tekemäämme  pihlajanmarja-hilloketta ja granaattiomenan siemeniä. Juomana mun rakastama kesäherkku Karl Mayn Rosé.




Kokonaisena grillattua naudan sisäfilettä, perunapötkö ja punaviinikastiketta. Juomana chileläinen Valdivieso Single Vineyard Cabernet Franc.

Jälkiruokana Valkosuklaa-sitruuna Pannacotta



Lautapelien lomassa loppuillasta suomalaista Heidi punakittijuustoa sekä espanjalaista Manchecoa.

Sitten muutamia otoksia työvaiheista, joihin menikin mukavasti lähes koko pyhäinmiesten päivä =). Jo aamutuimaan freesasin maa-artisokkakuutiot (4 suurehkoa mukulaa), raastoin joukkoon yhden Granny Smith omenan ja sekoitin ne yhteen pakettiin maustamatonta tuorejuustoa. Hieman mustapippuria ja todella pieni ripaus suolaa sekä hieman rosmariinia.

Kelmulle olin levittänyt 100 g poron kylmäsavufilesiivuja, jonka sisään kääräisin tuon maukkaan täytteen.






Myös perunat valmistuivat tänään pötkön muotoon. Kaikki neste kaadettiin tarkkaan pois noin kilosta jauhoisia perunoita, survottiin karkeaksi ja joukkoon reilu 100 g voita.







Pötköt muutamaksi tunniksi jääkaappiin ja ennen uuniin laittamista (15 min, 200 c) ne pöyräytettiin paahdetuista valkosipulilastuista, basilikasilpusta ja oliiviöljystä tehtyyn murskaan.


Minulle on aika harvinaista keitellä kastikkeita, mutta sitä olisi kyllä eittämättä tehtävä ueammin! Nyt sulatin sokerin, kuullotin siinä sipulia ja porkkanaa sekä redusoin desin punaviinia noin puoleen. Sitten lisäsin joukkoon kastikepohjan sekä loppuvaiheessa vielä hieman Port-viiniä sekä voita. Oli kyllä oikein maukasta!



Lopussa lisätty nokare voita tekee kastikkeeseen kauniin kiillon.


Olipa aika hauskaa grillailla pimeässä illassa ja lähes nolla-asteisessa säässä =) Nyt voi grillin putsata hyvillä mielin talviteloille!



 -Sanna-








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti