maanantai 10. marraskuuta 2014

Ideoita pieniin joulumuistamisiin

Joulun alla on kiva muistaa läheisiä ihmisiä. Kun on kysymys jo meistä aikuisista, niin tervehdyksen ei tarvitse olla mitenkään suuri ja ihmeellinen, mutta itselleni on tärkeää, et sen eteen on nähty pikkuisen vaivaa. Lahjahan kertoo aina antajastaan.

Kokosimme tähän postaukseen molemmille ennestään tärkeitä joulurituaaleja ja yhden yhdessä syksyllä luomamme jutun. Kaikki ovat joulunaikaan hyvin sopivaa tarjottavaa.

Jo hyvissä ajoin marraskuussa teen esim. ikkunoihin ripustettavaksi nimikkosydämet läheisille. Silkkinauhaa vaihtamalla voi näitä varioida esim. ystävän tyyliin sopivaksi pikku-muistamiseksi.




Käytin viime itsenäisyyspäivänä näitä myös kattauksen nimikoinnissa hyvän ystäväni tullessa kylään.


Itse olen tehnyt jo monen vuoden ajan tehnyt suvun ja lähimpien ystävien joulusinapit. Idea juontaa jo teiniajoistani, jolloin teimme (tai lähinnä äitini teki) näitä myytäväksi voimisteluseuramme joulumyyjäisiin RaJu -sinappi (Raision Jumpparien mukaan) oli toivottu hitti jo sen synnystä asti. Sinappi on voimakas mutta makea ja nykyään varioin sitä hieman konjakkitilkalla.



Joa (kala- ja äyriäisallergikkona) on panostanut minua enemmän lihaisiin joulun alkupaloihin. Itse pääsenkin tänä vuonna ensimmäistä kertaa tutustumaan pateen valmistuksen saloihin hänen opastuksellaan, josta varmaan kirjoitamme lisää myöhemmin. Hän teki kivan löydön Claes Ohlsonilta kun huomasi nämä ihanat pikku-padat, jotka ovat kuin tehty pateen valmistusta varten. Hinta oli 3,49 € euro / kpl, joten näitä tarttui hänelle mukaan aika läjä. Näitä voi siis käyttää ruukkuruoissa, joissain jälkkäreissäkin sekä juuri nämä joulutuliais-pateet on kiva antaa näin kauniissa astioissa.





Myös yhdessä syksyllä kokeilemamme pihlajanmarjahyytelö on kiva tuliainen joulun alla. Se on osoittautunut mainioksi juustotarjottimilla, sellaisenaan rahkan kanssa tai sitten kastikkeisiin tai riistan seuralaiseksi.



Alkakaahan nyt sitten kutsumaan meitä jouluglögeille, jos joulupöytäsi kaipaa jotakin näistä herkuista =)

-Sanna-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti