tiistai 25. marraskuuta 2014

Kamahouse köök - löytö Koplissa

Perhe-elämän, töiden ja opiskeluiden muodostamaan aikatauluviidakkoon olimme jo kesällä aikatauluttaneet "etelänmatkan". Ainoa oma loma, jota koko syksy-talvikauteen saimme mahtumaan, heh. On ollut haikea kuunnella muiden syys- ja talviloma suunnitelmia kun itsellä ei ole opiskeluilta nyt lähes mihinkään aikaa. No, tätä nyt sitten oli suunniteltu ja erityyppistä nähtävää oli tähän kahteen päivään saatu mahtumaan. Tallinkin Business Lounge on matkustustapana ihana, koska kaksituntisen matkan saa olla rauhassa omassa tilassa eikä tungeksia täpötäydessä laivassa.

Muuten matkamme koostui sopivassa suhteessa hyvistä ravintoloista ja baareista, Spa-rentoutumisesta, shoppailusta ja nähtävyys-kohteeksi olimme valinneet jo 1600-luvulla rakennetut maanalaiset Bastionin tunnelit. 

Tämä kirjoitus oli pakko tehdä hehkuttaaksemme Kamahouse Köök -nimistä löytöä Koplin kaupunginosasta.





Koplin karuun kaupunginosaan oli mielenkiintoista tutustua. Lähinnä ränsistyneitä teollisuusrakennuksia ja juuri pystyssä pysyviä asuintaloja siellä näkyy, mutta jotain positiivistakin sinne on alkanut syntyä. Angerjan ratikkapysäkin vieressä sijaitsevaan vanhaan tehdasrakennukseen kunnostettu monitoimiliike Kamahouse eli Talkkunatalo. Tässä rakennuksessa toimii galleria, lakiaputoimisto, sisustus- ja taide-esineitä myyvä liike, taiteilijatarvikekauppa sekä erilaisia työ- ja oppipajoja. Kaiken sydän on Kamahousen keittiö, jonka sisustus hurmaa erikoisilla kierrätys- ja kirpputorilöydöillään.








Kun katselin ja kuvasin innoissani paikkaa, johdatti tarjoilijamme meidän heti kierroksella koko taloon, jonka eri toimipisteistä näpsin siis nuo edellä olleet kuvat. Sitten kävimmekin jo pöytään maistelemaan tilaamiamme herkkuja. Otimme listalta 4 annosta ajatuksena jakaa ne yhteisesti, jotta jaksaisimme maistella mahdollisimman paljon. Tarjoilija ymmärsi heti ajatuksemme ja lupasi tuoda palat niiden valmistuttua.

Pari näistä annoksista oli aamiais-listalta, joka oli tarjolla viikonloppusin ennen klo 14.

Talon valkkari oli mitä sopivin sunnuntai-keskipäivään ja valitsemamme sekameteli -ruuan kanssa. Netissä ei viinilistaa, mutta muistelen tämän hyviiiin edulliseksi, olisiko ollut 11-15 e pullo.








Kama Blinis with Herring Roe (cottage cheese with leek, “boot-vodka”) 7,0 e:
(Tämä annos oli ehkä heikoin lenkki, vaikkakin ihan hauska. Blinit eivät vaikuttaneet juuri rasvassa tiristetyiltä vaan ennemminkin niissä oli hieman eines-pinaattilettua-mikrossa -tuntuma, juustosötkö oli aika mauton.)



Salted Duck Salad  (salted duck breast, seaweed, grapes, honey-roasted walnuts, tomato, salad) 8 e:



Eggs Benedict (poached eggs, toast, ham, side salad, Hollandaise sauce) 5,5 e:
(ehkä paras uppomuna ikinä....)


Kamahouse Köökiin pääse kätevimmin ratikkalinjoilla 1 tai 2 ja pysähtyvät aivan ravintolan viereen. Sinne on must mennä niin ruoan, palvelun kuin viihtyvyydenkin puolesta. Kamahouse Köök löytyy osoitteesta Kopli 25.


-Sanna-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti