torstai 6. marraskuuta 2014

Lammasta boys ja viinihemmottelua itselleni

Perjantaina on usein väsynyt eikä oikein jaksais mitään vaativia ruokahommeleita.
Samalla tekisi kuitenkin mieli hieman hemmotella itseään ja muita pöydässä istujia.
Perjantai-illan dinneri on jollain tavalla aina odotuksia täynnä. Työviikko kulminoituu mukavaan hemmotteluhetkeen.

Käytiin Sannan kanssa yhdessä Heinon tukussa ruokaostoksilla, mutta erottiin sitten ikävä kyllä omiin koteihimme koska Hugolla aikainen kiekkoaamu. 
Löysin tukusta poikkeuksellisen runsaan kokoista ja sopivan rasvaisen näköistä kotimaista lampaan ulkofileetä, joka osoittautuikin todella herkulliseksi ja mureaksi (jotain aivan muuta kuin Uus-Seelantilaiset pakkassitkot).

Paistoin lampaalle pinnan, kypsensin uunissa 50 asteiseksi ja annoin levätä viitisen minuuttia eli ihan normikäsittelyä.

Minä ja pojat nautimme lampaan fileen lämpimän härkäpapusalaatin ja kuulkas ihan kaupasta ostetun remouladen (Erik Lallerstedt) kanssa.



Viinipullon avaaminen perjantaina on vaan niin mieltä ylentävää. Tällä kertaa hain verkkokellarista (älkää kertoko mun jemmasta kellekkään) pullon viininero Dirk Niepoortin tuottamaa Redoma Tintoa, Dourosta vuodelta 2006. Kyseessä ns field blend eli kaikenlaisia paikallisia rypäleitä joita nyt sattuu viintarhassa kasvamaan (jos Dirk:iä on uskominen).
Hyvin mehevä, multainen, syvä ja vielä nuorekas mutta hyvin herkullinen.



Vuonna 2008 Dirk kertoi minulle että oli tuottanut viinin pelkästään Suomen markkinoille ja nyt sitä pitäis ruveta myymään. Viinin etiketissä on Juba Tuomolan piirtämä etiketti.
Dirk oli kerran kierrellyt antikvariaatteja Helsingissä ja ostanut paikallisia sarjakuvia. Hän oli tykännyt eniten Viivi ja Wagnerista ja sitten soittanut Juballe josko tämä piirtäisi "Suomen" viinille etiketin. Vasta kun kaikki oli valmista, esitteli Dirk projektin minulle (olin silloin Niepoortin maahantuojan leivissä).

Viinin nimi on Sarvet ja sitä voi ostaa Alkon tilausvalikoimasta



Sarvet:in etiketti oli alunperin sarjakuva mutta se oli Valviran mielestä liian hauska joten etiketti modifioitiin yhden kuvan versioksi.

-Joa-







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti