perjantai 21. marraskuuta 2014

Kampasimpukka-kukkakaalirisottoa ja Chablista

Tämä ruoka on yksi pikaherkuistani esim. perjantai-iltaan kun raskas viikko painaa takana, mutta kuitenkin on kiva syödä hyvin. Variointimahdollisuudet ovat myös rajattomat perus-risoton suhteen, mutta aika usein meillä on Hugen kanssa siinä jotakin merenherkkuja silloin kun emme Joan kanssa pääse iltaa viettämään. Tämä valmistui perjantaina, kun kaikki panostus keskittyi jo lauantain dinneriin.
Kevensin risottoa aika suurellä määrällä kukkakaalinnuppuja, jotka lisäsin joukkoon vain muutaman minuutin ennen risotolle sopivaa al Dente –kypsyyttä. Tässä on seassa myös hieman maustamatonta tuorejuustoa tuomassa kermaisuutta. Mascarpone olisi ollut parasta, mutta sitä ei kaapista tällä kertaa löytynyt.


Lähi-Ässästä hain pakaste-kampasimpukat ja olin hyvin skeptinen näiden suhteen, koska nämä olivat Rainbow –merkkiä ja pienimpiä ikinä näkemiäni. Iloisen yllätyksen koin, kun ne osoittautuivatkin oikein maukkaiksi. Nopea pyöräytys oikein kuumalla pannulla niin simpukat pysyvät mehukkaina, mutta pinnasta tulee kaunis ja maukas.


Juomaksi istui hyvin Brocardin Chablis, koska se mineraalisen tyylikkäänä ja tammettomana matchaa niin hyvin kampasimpukan herkän maun kanssa. Herkullisemmat Chablisit halusin jättää Joan kanssa juotavaksi.

Chablis:t jaotellaan rypäleidenkasvupalstojen mukaan seuraavasti: Petit Chablikseen käytettävät rypäleet kasvavat kukkuloiden päällä, Chaplis tulee rypäleistä, jotka kasvavat laaksossa kun taas arvostetuimman Premier Cru:n ja Grand Cru:n viinit tehdään rinteillä kasvavista rypäleistä.


Jälkkäriksi meillä oli tällä kertaa vain muutama marmelaadi. Minä kun (varmaan ainoana ihmisenä kaikista tuntemistani henkilöistä) pidän näistä Finlandia-marmeladeista ja ilmeisesti joulu varten nämä olivat taas ilmestyneet näyttävästi kauppojen hyllyille. Voi kunpa ne vielä olisivat niitä hedelmän mallisia ja ilman tätä sokerikuorutetta kuten lapsuudessani.
-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti