sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Grillattua possua, Falafelejä ja Hummusta

Keväisen viikonlopun sunnuntailounaaksi päätimme grillata porsaan kassleria ja hyödyntää kaikki loput ainekset mm. eiliseltä dinneriltä. Jo jonkin aikaa oli myös kutkuttanut tehdä itse Falafelejä. Porsaan lihan käyttö ei sinänsä oikein sovi näihin Lähi-Idän tunnelmiin, mutta meitä se ei haitannut. Teimme Falafelien seuraksi myös hummusta, salaattia ja paahdettuja vihanneksia ja pähkinöitä.

Olin ollut aiemmin ostoksilla Siltasaarenkadun Fafa'sin vieressä olevassa Lanamarketissa ja sain sieltä kaikkea ihanaa kuten myös kauan metsästämäni Sumakin, jota lisäsin hummuksen pinnalle aimo kasan.



Uunikasvikset valelin marinadilla, jossa painottui soija ja inkivääri.



Porsaan kassler on kyllä maukasta näin kesän ensimmäisillä grillauskerroilla.



Ihastuttava löytö oli Lanamarketista löytämäni Libanonista tuotu Falafel-jauhe. Hintaa tälle paketille oli huimat 2,20 e enkä osannut edes haaveilla niin maukkaasta ja autenttisesta lopputuloksesta. Ja miten helppoa!



Rouheeseen lisättiin vain vettä ja annettiin hetki turvota.



Pyörittelin massasta hieman litteitä pullasia, jotka kasvisöljyssä friteeramisen jälkeen pullistuivat ihanan rapeiksi.  Taikinan koostumus oli myös niin helposti käsiteltävää, että naurahdin, että näyttävätpä pullat meilkein teollisilta pyörittelyni jälkeen. Taisimme juuri selittää parhaiden Falafel-ravintoloiden salaisuuden =)



Hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ennen pöytäännostoa.



Joan pyrähdykset takapihan grillin ja keittiön friiteeraustouhun välillä toimivat moitteettomasti. Kokonaisuus oli tosi maukas ja tästä ateriasta nauttivat niin lihan- kuin kasvissyöjätkin.



-Sanna-

1 kommentti:

  1. Nam! Älyttömän hyvännäköinen annos! Herahti vesi kielelle.

    VastaaPoista