keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kalkkuna-mansikkasalaattia


Pääsiäismaanantaita teki mieli jo viettää kevyemmin, salaatin merkeissä ja pääruokana oli kalkkunan sisäfileestä ja mansikoista tehtyä raikasta salaattia, jota ryyditti currymajoneesi. 

Meidän illan vieraissa oli mukana yksi keliaakikko, joten ruoat ovat gluteiinittomia.



Alkupalaksi oli hyödynnetty eilisen dinnerin kaksi alkupalaa eli loppu pororullasta sekä hieman vihreää parsaa.



Kastikkeeksi salaatille tein tuttua oliiviöljy-sitruuna-yrtti -seosta, vaikka lihan päälle tuli vielä majoneesiakin.



Juomana nautimme varsin mielenkiintoisen uutuuden Alkosta eli Espanjassa Terra Altassa tuotettu Herencia Altés Garnaxta Blanca. Varsin runsas ja aromikas viini pysyi aisoissa mukavan hedelmisyyden ja runsaan hapokkuuden ansioista. Kerrassaan suositeltava viini.



Jälkkäriksi tein sitruunaisen Pannacottan, johon laitoin koristeeksi ja lisäraikkautta tuomaan passionhedelmää sekä aiemmin tehdyn valkosuklaasydämen.



-Sanna ja Joa-

1 kommentti:

  1. Siis aivan ihana tuo oranssi kana-kuvioinen pöytäliina. Oikea kevätpiristys!

    Jaana

    VastaaPoista