keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Lammaspataa ja uusia porkkanoita

Pääsiäissunnuntailta jäi reilusti lammaspaistia ja Joa halusi kokeilla sen hyödyntämista eräänlaisena patana. Itsekin koin ihanan yllätyksen annoksen maukkaudessa, koska olen ollut kaikkien lihakastikkeiden kammoaja. Se johtuu sekä kouluajoista, mutta myös yhdestä työpaikkani ruokalasta, jossa vanhanajan emäntä valmisti neljänä päivänä viikosta aina erilaisia, ei niin herkullisia, lihakastikkeita.



Kaupasta lähti väkisin mukaan nippu uusia porkkanoita. Ei ole kyllä mainostamisen arvoista, että sortuu (muuten lähiruokafanina) ostamaan Espanjasta tuotuja porkkanoita, mutta jotenkin tuli niin suuri halu jo kokea uusien porkkanoiden ihana maku ja olemus.



Oiva lisuke padalle syntyi kasvisliemessä keitetystä Qvinoasta sekä siihen loppuvaiheessa lisätyistä porkkanoista.



Sidesalaattiin hyödynsimme avocadoa, jota meillä oli suuri määrä sekä pinaattia ja tomaattia, josta poistin siemenet.



Kuten pääsiäispostauksesta kävi ilmi oli lammas poikkeuksellisen sitkeää. Heitin jo silloin lihat takaisin pataan, silloisen kastikkeen päälle ja haudutin matalassa lämmössä uunissa toista tuntia. Nyt otin lihat jääkaapista ja jäljelle jääneen kastikken talteen. Suikaloin lihan ja lisäsin kuutioitua porkkanaa, sipulia ja valkosipulia ja keitin kastiketta kokoon reilut puolituntia samalla kun porkkana siinä pehmeni. Lisäsin hieman fondia, chiliä, mustapippuria ja tölkin kermaa ja keitin vielä ainakin vartin. Lopputuloksena hieman suurustetun oloinen vähänesteinen pata jossa makua oli kylliksi eikä liha ollut enää sitkeää. Uurastus (lähinnä aikamielessä) palkittiin:)



Juomana tämän maistuvan kokonaisuuden kanssa nautimme lasit Allesverloren Cabernet Sauvignonia Etelä-Afrikasta. Tämä miellyttävä, hieman ranskalaistyylinen viini, joka sopii kaikelle punaiselle lihalle löytyy Alkon normaalivalikoimasta.




-Sanna ja Joa-


2 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköinen ateriakokonaisuus, varsinkin salaatti, joka yksinkertaisen simppeli, mutta varmasti maistuva,

    VastaaPoista