perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pitkäperjantain kasvisateria


Pääsiäisen aika on vihdoin koittanut ja koko kuluneen viikon olemmekin tehneet ruoka- ja kauppalistoja. Meille kun on tulossa kolmet eri vieraat ja dinnerikokonaisuuksia olemme siis saaneet suunnitella oikein urakalla, ihanaa!

Pitkäperjantaina saimme vieraaksemme lähisukuani, koska he  olivat muissa asioissa lähimaastossa. Osa kun syö mielummin kasvispainotteisesti niin minäkin sain viettää pitkäperjantaita haluamallani tavalla, eli vielä pari päivää lammasta odotellen.

Alkuun meillä oli leipätorneja, jossa tahnana oli libanonilaista Baba Ganoushia, paistettua Halloumia sekä kevyesti vaaleassa balsamicosiirapissa marinoituja pikkutomaatteja ja basilikaa.



Alkujuomaksi valikoitui itseoikeutetusti kuohuviiniä ja voisiko sanoa meidän talon sellaista eli Segura Viudas Lavit Brut Nature 2011 cavaa. Kyseessä hyvin kuiva rapsakka, kliinisen tyylikäs cava jonka laatu-hintasuhde on lähinnä uskomaton. Vuosikerta luokiteltu samppanjamenetelmällä tehty viini; Tällaiseen taikatemppuun pystytään mielestäni enää Espanjassa ja harvemmin sieläkään.




Pääruokana söimme hieman parannellun version jo aiemmin täällä esitellystä Ricotta-pinaattilasagnesta. Olimme lisänneet väliin ohuita kesäkurpitsasiivuja, hieman keventämään suurta juustojen määrää ja lisänneet hieman kaikkien makua lisäävien raaka-aineiden määrää.






Juomaksi tarttui Alkosta melko random valinta joka kuitenkin osoittautui aikalailla nappivalinnaksi ko. annokselle. Deep Roots Riesling 2014 Rheinhessenistä edustaa modernia näkökulmaa saksalaisesta risukasta; hieman off-dry tyyli ja sopiva yhdistelmä keveyttä ja sitruksisuutta nostatti kyllä veden kielelle.



Jälkkäriksi oli alunperin suunniteltu ihan muuta, mutta koska maanantaiksi tarvitaankin gluteiiniton vaihtoehto, niin vaihdoimme jälkkäreitten paikkaa niin että tämä suklainen herkku nautittiinkin jo tänään. Suklaafondant paistettiin hauskoissa pääsiäiseen sopivissa Cupcake -vuoissa ja poikani pääsi jälleen lempipuuhaansa. Uutena tvistinä korvasimme osan tummasta leivontasuklaasta Fazeriinalla, joka sopi mainiosti annokseen.



Fondant viimeisteltiin itsetehdyllä vaniljiajäätelöllä sekä passionhedelmän lihalla.


-Sanna ja Joa-

1 kommentti:

  1. Kiitoksia vielä mainiosta tarjoilusta, kyllä maistui. Ja jäi kotiin viemisiksi muutama uusi vinkkikin aterian pohjalta.
    Terveisin eräs mukana olleista.

    VastaaPoista