sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen juttuja

Pääsiäissunnuntain aamu alkoi munien värjäyksellä, niin että keitimme niitä elintarvikevärissä. Nyt kun vietimme pääsiäisetä ilman lapsia päätimme että tyydymme näihin värimuniin, emmekä kaipaa enää kättemme työtä =)



Olin tosi tyytyväinen tämän vuoden värimaailmaamme.



Pasha on ihan must-herkku pääsiäiseen, joka taipuu moneen. Nytkin nautimme sitä jo pääsiäisaamuna pienet nokareet, mytta se taipuu myös dinnerin jälkiruokaan hieman tuunattuna.

Minun Pashani on tavallista versiota keveämpi, koska laitan siihen hieman vähemmän voita ja taas enemmän rasvatonta rahkaa sekä sitruunaa. En myöskään itse välitä rusinoista enkä ylenmäärin hedelmistäkään, joten tässä versiossani on vaan sukattia sekä mantelirouhetta.





Pashaa valuutan ainakin vuorokauden. Tosin lapseni ovat jo niin isoja, että käyttämättömiä sideharsoja minulla ei ole ollut enää aikoihin, joten on pakko tyytyä talouspaperiin. Mahtaako tätä tarpeellista pashantekovälinettä olla edes enää nykyajan äitiyspakkauksissa =)





Pasha on siis kaunis ihan sellaisenaan, vaikka meillä siis tänä vuonna se kuului ihan muihin juttuihin.


Halusin jälkiruokana kunnioittaa ortodoksiperinteitä ja yhdistää pashan pullapitkoon. Pyöreällä muotilla leikattu pulla on tosin kostutettu kunnolla vaniljia-maito-Calvados -seoksella.


-Sanna-

2 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan näköinen jälkiruoka!

    Mutta, lukijatoive: näin kevään ja kesän lähestyessä alkaa kesän ykkösjuoma rose-viini kiinnostaa. Se on jostain syystä ainakin minulle vähän tuntemattomampi viinilaji, vaikka sitä aina kesällä nautinkin. Eli jos/kun tiedättä hyviä/maukkaita/raikkaita kesäisten ruokien kanssa tai vain nautiskeluun sopivia rose-viinejä, niin niistä olisi kiva kuulla arvioita. Ja tietysti kiinnostaa kotimarkkinoilta helposti saatavat, lompakkoystävälliset ja hyvän hinta-laatu-suhteiset vinkit, Eli Alko ja hintaluokka esim. 10-18e. Yleisö kiittää! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, ja varmaan toteutamme toiveesi! Me käytämme aika paljon roseeta ja vaikka kesällä se on ihan must, niin aika usein sitä on tullut talvikaudellakin nautittua =)

    Meidän paria ihan lempparia (jotka täältä löytyy klikkaamalla oikeasta sivusta roseviini) ei tosiaan löydy Alkosta, jossa valikoima on suhteellisen pieni vaan olemme tuoneet ne Virosta hyvästä myymälästä nimeltään Veinisöber - suosittelemme.
    Alkolla on roseide osalta erikoinen ostopolitiikka kun pitävät vain muutamaa tuotetta vakiovalikoimassa (esim vain yksi bäggäri joka mielestämme on jo kuluttajien aliarvioimista) ja sitten listaavat kesäksi ns sesonkituotteita jotka häviävät markkinoilta jo elokuussa.
    Jos kesällä on enemmän menekkiä, niin Fumees Blanches boxia voi kyllä suositella Alkon tilausvalikoimasta http://www.alko.fi/tuotteet/953738/
    Kesällä tätä löytyy kyllä aika monen myymälän hyllystäkin.
    Lisää rosee juttuja lupaamme kun hyvää tulee vastaan:)

    VastaaPoista