keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hedelmäistä broilerisalaattia Intia twistillä

Salaattia teki mieli illalliseksi ja jostain lähti idea intialaiseen makumaailmaan. Nyt vihdoin voisi testata tuota jo tarpeeksi jääkaapissa tekeytynyttä mango-chutneytäkin.



Salaatit eivät ole ihan tyypillisintä intialaista ruokaa ja piti oikein googletella perustietoja siihen. Jos siellä tehdään salatteja, niin kaikki on hyvin pieneksi pilkottua, kastike tosi sitruunainen ja mukana on paljon korianteria, minttua ja lähes aina maapähkinää.



Raita oli ihan must tehdä, koska kokkeilussa oli suunnitteilla myös Naan-leivän tekoa. Vähän liian tzatsikimainen tästä tuli, koska unohdin esim. juustokuminan kokonaan. Sitä se tekee kun liian nälkäisenä yrittää väsätä monivaiheisia juttuja arki-iltana =)



Naanleipää varten sekoitettiin kuivat aineet (4,5 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta sekä reilu 0,5 tl suolaa) keskenään sekä kosteat aineet (1 dl jogurttia, 1 dl vettä ja reilu 1 rkl oliiviöljyä) omaan astiaansa. Taikinaksi pyörittämisen jälkeen jaoin sen kolmeen osaan ja laitoin ihan hetkeksi leivinliinan alle tekeytymään.



Sillä välin sulatin noin 50 g voita valmiiden leipien päälle levitettäväksi ja lisäsin siihen kourallisen basilikan lehdistä hakkaamaani silppua, chili- sekä paprikamaustetta.



Sitten pitkulaisiksi kaulitut leivät menivät 250 asteiseen uuniin noin 6 minuutiksi ja lopuksi kypsien leipien päälle voisula.



Joa paisteli tällä välin fileistä viipaloimansa kanat pannulla. Mausteeksi hän laittoin kurkumaa, paprikaa, suolaa ja valmista red curry tahnaa. Paistamiseen hän käytti sekä öljyä että voita.

Toisella pannulla hän pyöräytti voissa (ruskistumisen varmistamiseksi) tuoretta ananasta sekä carambolaa. Mango chutneyn teosta olemme kertoneet aiemmin täällä.



Tämä runsas hedelmäisyys teki kokonaisuudesta minusta enemmän vaikkapa balilaisen, mutta kyllä makumaailma kanassa, leivässä ja chatneyssä oli sentään ihan aidosti intialainen.

Tähän makujen sekamelskaan toimi ihan kivasti Karl Mayn rosé, joka on yksi suosikkiviineistäni.

Mites te lukijat, oletteko syöneet intialaisissa tunnelmissa salaatteja? Vai onko lihat ja kasvikset tarjottu aina riisin ja leivän kera?


-Sanna-

1 kommentti:

  1. Moikka.
    Löysin vasta bloginne, vaikuttaa herrrkulliselta. En ole ehtinyt kaikkiin päivityksiin vielä tutustua. Eikö ole myös kokkeillaan-blogi? Ootteko myös sen takana?
    Joku omaperäisempi nimi oisi myös teillä saattanut toimia.
    Nämä kaksi viimeisintä päivitystä, intia ja lähi-itä oli tosi kivoja, olivatkin pelkkää ruoanlaitto-asiaa, eikä mitään opiskelujuttuja (kun joitain on se näyttänyt häiritsevän) eikä edes dinneri-sanan käyttöä yhtään.
    Itse olen reissannut intiassa, ja pidän todella intialaisesta ruuasta, vastaavaa ei vaan muualta maailmasta saa, ja toden totta; salaatteja siellä ei syödä. (Ei ainakaan pinaattia).
    Jatkakaa samaan malliin. Todella hyviä ideoita.
    Jaana

    VastaaPoista