lauantai 14. maaliskuuta 2015

Hanhea Hansin mainosten uhrina

Hans Välimäki on antanut kasvonsa Lidln Deluxe tuotesarjalle ja niiden joukosta löytyy kaikenlaista oikein laadukasta ja todella kohtuuhintaista herkkua. Sanna bongasi nyt hanhenkoivet, jotka olivat hinnoiteltu houkuttelevasti 9,90 € / kg. Tällaisesta ei ollut aiempaa kokemusta, joten eikun kokkeilemaan.




Pakkauksen valmistusohje antoi osvittaa, että tämä kuuluu kypsentää "slow cook". Laitoin kuitenkin koivet yksi kerrallaan ensin kuumaan pataan, paistoin niille pinnan ja valutin samalla pois reilusti turhaa rasvaa. Sitten lisäsin juureksia, valkoviiniä, pari liemikuutiota ja uuniin 2 1/2 tunniksi 120 asteeseen.






Lisäkkeeksi mielemme teki jo aiemmmin täällä blogissakin näkynyttä kermassa haudutettua kaalia. Tällä kertaa lisäsimme kaalin joukkoon myös eilisestä dinneristä jääneet marinoidut munakoisot.




Olin saanut joulupukilta (veljeltäni ja hänen vaimokkeeltaan) hauskaiset hillot. Halusin kokeilla, että miten tämä kaktusmarmeladi istuisi hanhen kanssa. Ja hyväähän se oli!



Hanhen kanssa maistui runsas ja lämpimän pyöreä jo sopivasti kehittynyt Grant Burgen "rhone ranger", The Holy Trinity 2009.



Täytin "tomaattiveneet" viikuna-balsamisosiirapissa marinoiduilla punasipuleilla sekä basilikasilpulla. Hanhen alla olevan vaalean kastikkeen Joa oli keittänyt padan liemestä johon hän lisäsi Calvadosta ja kermaa.



-Sanna ja Joa-

1 kommentti:

  1. Vau, todella hienon näkönen ruoka ja tietysti herkullisen näköinen! Et ole harkinnut kokkiohjemaan menemistä? :)

    VastaaPoista