perjantai 6. maaliskuuta 2015

Makkarapataa perjantai

Perjantai-illaksi teki tällä kertaa mieli jotain sopivan rustiikkia ja talvista makkararuokaa (vaikka talvesta ei nyt sinänsä ole tietoakaan). Jotakin sellaista Bajerilaista, Alsacelaista tms.

K-Supermarket Mankkaan leikkeletiskillä oli supliikki myyjä Makulihalta ja mukaan tarttui herkullisten leikkeleiden lisäksi paria makkaraa, Noitapilliä ja Salarakasta, tulevaan pataan. Muut raaka-aineet näkyy kuvassa alla.



Kaikki raaka-aineet muhivat padassa (lähes pullollinen Magista mukaanlukien) noin tunnin jonka jälkeen lisäsin makkarat ja haudutin vielä vartin verran



Tuhdin makuista pataa pehmentämään nokare creme fraichea.



Fanitan pohjois-Italialaisia valkkareita joita valitettavasti meillä on huonosti tarjolla. Liekö vanha Soave kirous vielä voimissaan kun tuntuu että yli kympin Italialaisille valkkareille ei oikein löydy kysyntää? Alkon hinnastoon on hiljattain ilmaantunut oikein jännä viini Alto Adidge:sta; Cantina Terlanin tuottama Classico Terlaner 2013. Kyseessä on varsin laadukkaasta ja kypsytyspotentiaaliakin omaavasta mielenkiintoisesta blendistä (Chardonnay, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc). Viini on runsas, suuntuntumaltaan hieman öljyinen, varsin moniulotteinen, aromaattinen, raikas ja tyylikäs viini. Eikä viinit ollut moksiskaan tuhdin padan seuralaisena. Vajaat 18 € on tästä hyvinkin sopusuhtainen hinta - suosittelen. Lisätietoa viinistä myös tästä
-Joa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti