lauantai 7. maaliskuuta 2015

Prinsessakakkua Tessa Amelialle


Olin suunnitellut kakkuja tämän pienen prinsessan juhliin jo niin kauan kun sain tietää, että minulla on kunnia tehdä ne. Värjäsin sokerimassaa muutamalla eri vaaleanpunaisen asteella ja tein niistä erikokoisia kukkia. Kukat kuivasin etanapannuissa, jotta sain ne taipumaan luonnollisen koveriksi. Kukkien kuivuttua koristelin niitä hieman erilaisilla väreihin sopivilla koristeilla.

Sekä vauvan äidille että minulle oli alusta asti yhteneväinen mielipide siitä, että mitään vauvahahmoa tai vauvan jalkoja ei kakkuun haluta. Prinsessakakkuun saisi riitää vain pieni siro kruunu sekä kukkameri.



Nimi oli tietysti toiveena olla esillä, koska se paljastettiin vasta ristiäisjuhlassa. Koska minulla oli valtavasti opiskelukiireitä juhlaviikonloppuna, olin tehnyt mahdollisimman paljon juttuja etukäteen valmiiksi. Siksi suunnittelin nimenkin liitettävän kakkuun kyltillä. Olisi katastrofi kirjoitella sitä kiireessä kakun pintaan vasta juhlapäivänä.


Tukholman pikapyrähdykselläni alkuviikosta löysin jälleen Lagerhausesta kaikkea ihanaa pinkkiä...



Toiseksi kakuksi, varmistamaan herkkujen riittävyyden, suunnittelimme limejuustokakun. Vaalea metsänvihreä oli pitkään kilpailevana värimaailmana prinsessakakkuunkin, koska sekin väri sopisi tälle ihanaiselle "peikkotytölle" kuulemma hyvin. Löysin valkosuklaata, joka on limen makuista, joten päätin kokeilla sen toimimista koristeina. 

Sulatin suklaan normaaliin tapaan vesihauteessa.









Tuorejuustokakun pohjan tein eka kertaa LU:n Bastognekekseistä. Ne ovat niin herkullisia. Yleensä olen käyttänyt kaurakeksejä. Digestiveä en yhden kokeilun jälkeen suostu enää käyttämään, vaikka se monessa ohjeessa suosituksena näkyykin olevan.



Painelin pohjan irtopohjavuokaan. Kuvassa näkyy myös hieman tuo reunoja kivasti tasaavaa muoviliuska, johon olen kovin tykästynyt.




Kolme valkosuklaasydäntä kuvaavat tässä perheen kaikkia lapsosia. Muina koristeina Carambolaa ja rouhittua pähkinäsuklaata.




Täyte koostui kuohukermasta, tölkkimangosta, rahkasta, vaniljatuorejuustosta sekä parista valkuaisesta vaahdotettna sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää raikkautta tuomassa on myös yhden limen raastettu kuori sekä sen mehu.


Prinsessakakun pohjan tein jalkapallovuoassani ja täytin sen perinteisellä prinsessakakun vanilijaisella kermamassalla. Se tehdään kuumentamalla 4 dl kevytkermaa, johon on sotkettu pari keltuaista sekä perunajauhoja ja sokeria. Sitten siihen lämpimään hieman paksuuntuneeseen seokseen lisätään 3 liivatetta. Jähtymisen jälkeen joukkoon tuli vielä 3,5 dl kuohukermaa.



Alemman kerroksen pohjalla on sileää mansikkahilloa ja ylemmässä kerroksessa Lemon Curdia. On tärkeää, että kakku kostuu omassa vuoassaan jääkaapissa yön yli. Kerrokset kostutin hylamaidolla, jossa oli ripaus vaniljasokeria.



Tänään aamulla oli sitten nopea vaan kaulia vaahtokarkin makuinen kaulintamassa pintaan ja liimata koristeet paikoilleen elintarvikeliimalla.





-Sanna-

1 kommentti:

  1. Voi miten ihania. Tilaan tässä jo salaa vastaavat kakut minimussukalle...

    VastaaPoista