lauantai 14. maaliskuuta 2015

Grillikauden avaus lounashodareilla

Tällainen rauhallien kevätlauantai pakotti meidätkin pihalle kaivelemaan pihakalusteita ja grilliä esiin talvisäilöstä. Näin taisi toimia valtaosa Etelä-Suomalaisista, ainakin facekamuja jos seuraili. Teimme myös pitkän pyörälenkin joka synnytti kammottavan nälän. Se yhdistettynä juuri esille kaivettuun grilliin sai aikaan pakonomaisen halun grillailla "roskaruokaa" vaikka illallista varten olikin maukas hanhen koipipari sulamassa keittiössä.



Hellmann'sin majoneesista ja Dijon-sinapista syntyi oiva pikaherkku kostukkeeksi.



Olin jo aamun kuopsutuksien lomassa haaveillut simasta ja tippaleivistä ja sen tunnelmissa tämä inkiväärinen olut oli tosi herkku kevätjuoma. Joa ei ehkä ollut ihan niin ihastuksissaan, mutta minä ei-niin-oluen-ystävänä pidin tätä erinomaisena. Ainakin puolen pullon verran kuumassa auringonpaisteessa. Suosittelen!


Olinpa iloinen, että olimme jaksaneet niin huolella laittaa syksyllä pikku-Weberini talvikorjuun että kaikki parilat yms. olivat kunnolla putsattuina ja öljyttynä sisällä lämpimässä. Oli helppo ottaa grilli käyttöön tässä hirmuisessa tärinänälässäkin.

Olimme napanneet Krakovanmakkarat hodareitten ytimeksi ja ihan hauskat sämpylätkin löytyivät. Sellaisia peruspullia kuin hodari ja hampparisämpylät ovat, ei mielestäni oikein voi nautinnolliseen ateriaan käyttää.



Oli hyvä, että siirsimme pyöräilylenkillä yllättänyttä nälkäämme Siwan banaaneilla, emmekä sortuneet Mäccäriin. Niin kivan kesäinen herkutteluhetki tästä lounaastamme kehkeytyi.


-Sanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti