perjantai 12. syyskuuta 2014

iltapalaksi Foccaccia

Olimme olleet molemmat menoissamme suht myöhään joten tavallinen dinneri ei enää maittanut, mutta jotain nälkäävievää naposteltavaa olisi syysiltaan saatava. Minulle tuli mieliteko tehdä foccacciaa, mutta varioin sitä hieman. Normaalistihan leivästä tehdään paksu ja pehmeä jonka pinnalle painellaan esim. oliivia ja fetajuustoa. Halusin täytettä kuitenkin enemmän ja päätin leipoa sen leivän sisään. 

Täytteeni koostui aidosta kreikkalaisesta Fetasta, suuresta määrästä basilicaa, aurinkokuivatuista tomaateista, chilistä, valkosipulista ja mustapippurista.




Puolitin kunnolla kohottamani taikinan (ja itse asiassa heitin siitä kyllä noin kolmanneksen roskiin, koska olin jostain lukemastani blogista saanut idean (kauniimman muodon saamiseksi) leipoa sen tavalliseen irtopohja-kakkuvuokaan.




Oliivit jätin tuttuun tapaan paineltavaksi vasta pintakerroksen päälle. Voitelin leivän öliiviöljy-valkosipuli -seoksella, jossa oli hieman kuivattua Rosmariinia (kun olin unohtanut, että minulta on tuore loppu) ja ripottelin pinnalle suhteellisen paljon sormisuolaa.


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti