torstai 4. syyskuuta 2014

Sacherin treenausta

Kymmenistä erilaisista suklaakakkuherkuista huolimatta en ollut koskaan aiemmin tehnyt Sacher-kakkua sillä ihan alkuperäisellä, yli 200 vuotta vanhalla, reseptillä. Ja koska oli ideana tehdä se Jacobin juhliin päätin testata sen kertaalleen etukäteen.

Kakussa olikin ihan riittämiin vaiheita kun vaahtoja vatkattiin monen moisia. Poikkesin alkuperäisestä ohjeesta muutamalla seikalla: lisäsin jauhoihin teelusikan leivinjauhetta. Sitä ei ollut reseptin kirjoittamisen aikaan vielä kehitetty, mutta halusin varmistaa kakun nousemisen. Lisäsin aprikoosihillon lisäksi väliin suklaamoussen tuomaan mehevyyttä. Kostutin kakkua maito-vanilijasokeri sekoituksella, johon laitoin ihan pienen lirauksen viskiä (noin 1 tl).

Kakkuun vatkailtiin siis voi-sokerivaahtoa, keltuaisvaahtoa ja tässä kuvassa lisään valtavankokoisen määrän valkuaisvaahtoa suklaasekoituksen joukkoon.



Harjoituskakun päällisestä en saanut tarpeeksi tasaista ja sulatetulla suklaalla kuorruttaminen onkin kammotukseni. Tähän itse juhlakakkuun sain idean levittää suklaan kahdessa osassa eli käytin muovisia liuskoja kakun ympärillä pitämään sen kasassa ja levitin siihen ensin yön ajaksi vain pinnan jähmettymään.

Meistä kakku olisi ollut nätti näin reunat paljaana, mutta koska täytteissä ei ole liivatetta ja pinta on jääkaappikylmänä kuitenkin aika kovaa, en uskaltanut jättää sivuja ilman suklaakuorrutetta, joka auttaa ilman muuta kakkua pysymään muodossaan.



Olin tosi tyytyväinen harjoituskakun makuun ja kosteuteen. Varsinkin kun kakku on ollut muutaman tunnin huoneenlämmössä, on se ihastuttavan pehmeää ja maukasta.





-Sanna-






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti