keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Syksyn satoa -pihlajanmarjahyytelö


Lapsuutensa ”maalla” viettäneenä on kai sitten kuitenkin jäänyt päälle jokin kaipuu kerätä luonnon omia herkkija talteen. Nuorena se oli lähinnä kypsää kun piti olla mukana marjannoukintatalkoissa, mehun keitossa jne. Nyt kun on ollut kiireen (ja muka sijainnin) vuoksi vain ostotuotteiden varassa tuntui loistavalta idealta kun Joa sanoi, että pihlajanmarjoista tulee ihanaa hyytelöä.

Olime juuri ihastelleet etuoveni edessä olevan Pihlajan runsaita, herkullisen värisiä marjoja, niin ryhdyimmepä tuumasta toimeen.

Edellisen illan olimme juuri tehneet sokerimassavärjäyksiä ja niistä koristeita Jacobin kakkuun ja sitten ryhdyimme hillon keittoon. Olipa oikea syksyn sävyinen tiistai-ilta!





On tärkeää, että marjoja ei yhtään puristele eli riko keittäessä, että hyytelöstä tulee kauniin kirkas. Sitten vaan hillosokeria sekaan ja kaikki kootut purkit uuniin desinfioitumaan!



-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti