sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Rippijuhlien kakkubaari



Monia ihania kakkublogeja seuratessani olen nähnyt toinen toistaan kauniimpia rippijuhliin sopivia kakkuja risti-koruineen ja ruusukkeineen. Olen myös itse tehnyt niin paljon marsipaani- ja sokerimassakuorrutteisia kakkuja, että niitä tulee nyt vähän korvistakin. Lisäksi kuulen välillä omilta sukulaisiltani kommentteja, että voisiko pinta olla välillä jotain herkullisempaa.

Nyt kun minua pyydettiin avuksi Jacobin juhlien kakkusuunnitteluun, muodostui minulle visio herkkubaarista, jossa olisi paljon erilaisia kakkuja, jotka ennemminkin hurmaavat maullaan kun erikoisella ulkonäöllään.

Piirtelin visioni ja hyväksytin sen sankarilla. 




Meillä oli pitkä, mutta mukava perjantai-yö, kun molemmilla sattui vielä olemaan opiskelu- ja työmenoja ilta-kahdeksaan asti. Myös tässä leipomisessa roolijako onnistui hyvin ja suht nopeasti kuitenkin koko urakka valmistui.

Jacobin sisko lupasi tehdä porkkanaleivoksia, johon minä pyysin saada tehdä pienet marsipaanikoristeet ja laajensimme tätä kokonaisuutta Hollywood –tyyliin vielä lipuilla ja Hugo halusi kirjoittaa sankarin nimen kirjain kirjaimelta. Rebecalla oli jonkin Gamla Stanin ihanan kahvilan ohje ja leivokset olivat suussasulavan makuisia ja mikä tärkeintä, päällisestä ei oltu tingitty =)




Sacherin päälle olin sentään hieman laittanut marsipaanimuovailuitani kun tuo massojen värjäys on niin intohimo-iltapuuhaani. Ja huom. Joa on pyörittänyt kaikki pihlajanmarjat!




Mangojuustokakussa oli kunnolla limen mehua sekä raastettua kuorta tuomassa raikkautta.



Tähän tuorejuustokakkuun halusin jättää vadelmat kokonaisena kiilteen joukkoon. Pihja on tehty Minttudominoista, joka lisää välikerroksessa olevien rouhittujen Mariannekarkkien kanssa mintun makua.



Juhlissa oli vieraita noin 35 ja tein tieten tahtoen vain yhden kakun kutakin periaatteella, että jokainen poimii pöydästä herkkunsa niin kauan kuin kutakin riittää.

Kakkubaari koostui Jacob-tuunatuista porkkanaleivoksista, alkuperäisreseptillä tehdystä Sacher-kakusta, Mango-Lime –tuorejuustokakusta sekä Vadelma-Marianne-tuorejuustokakusta. Sacherkakun vaiheista teen oman postaukset.


-Sanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti