maanantai 15. syyskuuta 2014

Tattiherkkuja ja punkkeja


Olemme molemmat kaikkien sieniherkkujen ihannoijia. Joan äidiltä saimme ihanan satsin sieniä ja Joa loihti meille maukkaan sienileivän, jossa minulle uutena lisänä oli nopeasti kuullotettuja porkkanakuutioita. Lisäkkeenä olevat kasvikset oli wokattu itämaisin höystein eli inkiväärillä ja soijalla maustettuna.




Mä olen aina ollut sitä mieltä, että minähän en metsässä kyki vaan että saan herkut äidiltäni tai kauppatori on myös toimiva vaihtoehto. Innostuin kuitenkin sienestämisestä kun jalkani alkoi kuntoutua, mutta en kuitekaan vielä voinut pitkiä saarilenkkejä tehdä. Intooni vaikutti myös somessa jatkuvalla syötöllä olleet kavereiden toinen toistaan muhkeammat sienisaaliit.

Alku oli lupaava, koska minä bongasin heti alkuun uhkean ja täysin siistin herkkutattikaunokaisen. Loppureissusta meinasi sitten into laatua, koska koko pitkällä kierroksella löysimme vain 8 sientä ja jouduimme kammottavan Hirvikärpäsparven hyökkäyksen kohteeksi. Rantakalliolla riisuimme itsemme lähes Aatamin ja Eevan asuun poimien ihostamme ja hiuksistamme noin 30 sitkeää yksilöä. Vielä illalla kampailin niitä hiuksistani ja yöllä heräilin vähän väliä muka kutinaan.

Varsinainen yökötys tähän sinänsä kivaan puuhaan tuli kun seuraavana päivänä meistä löytyi yhteensä 8 punkkia, joista 2 piti käydä poistattamassa lääkärissä.





Kermainen tattipasta on kyllä yksi herkullisimmista ruuista, mitä toivoa voi. Mukaan tungen yleensä yrttejä kuten tässä Timjamia.

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti