perjantai 13. helmikuuta 2015

Ankkaa hedelmäisellä salaattipedillä

Illan salaatissa ankanrinta saa kaverikseen marinoitua punasipulia, passionhedelmää sekä päärynää.



Pyöräytimme salaattiainekset reippaasti kastikkeessa jossa oliiviöljyä, soijaa, sitruunanmehua, valkosipulia, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Ao. kuvassa näkyy upea Jacobin tekemä leikkuulauta.



Salaattipohja koostui punasikurista sekä Baby Gem sydänsalaatista, jotka hyppäsivät mukaamme Stockmann herkusta, jossa olimme tekemässä ystävänpäivän viikonlopun kaikesta -10 % ostoksia. Noh, kerrankin ostimme muuta kuin pinaattia ja Rucolaa.




Punasipulin kuullotimme nopeasti tummassa balsamicosiirapissa.



Krutongit paahdettiin paahtoleivästä nopeasti pannulla ja maustettiin Himalajan valkosipulilla ryyditetyllä yrttisuolalla.


Joa aloitti ankanrinnan paistamisen hyväksi testatulla tavalla, josta olemme kertoneet täällä aikaisemminkin.



Tänään raahasin töistä pari kiinnostavaa pullonpohjaa josta toisen oletin sopivan salaatille. Furst Löwensteinin Coronilla Riesling on Homburg Kallmuthin Grosses Gewächs viini; suuri, moniulotteinen, öljyinen ja raikas. Maussa löytyy sekä sitrusta että varsin trooppistakin hedelmää. Huikea viini joka kuitenkin oli hieman liian kuiva salaatin seuralainen… jäi heiman jalkoihin. Viinissä olisi saanut ollla hieman enemmän jäännössokeria.



Myöhemmin illalla nauttimme muutama palan 36 kk kypsytettyä Gruyereä ja maistoimme toisen kotiin viinin. Niepoort Vinhos on viime vuosina laajentanut toimintaansa mysö Douron ulkopuolelle ja nyt maistoimme heidän uutta viiniä Bairradasta joka on tuotettu 100% paikallisesta Baga rypäleestä. Tämä Lagar de Baixos Baga 2012 maistui päivällä todella tiukalta ja happoiselta. Noudatimme tuottajan ohjetta ja kaadoimme nyt hyvin ilmatun viinin laakeisiin burgundilaseihin. Viini maistui nyt vakuuttavan moniulotteiselta ja pirteältä, saatuaan happea ja yhdistettynä tuohon todella maukkaaseen juuston. Hienoa havaita miten jotkut viinit todella muuttuvat edukseen dekantoinnin seurauksena. 


-Sanna ja Joa-

4 kommenttia:

  1. Nyt viimeistään jutut toistuvat. Kohta varmaan loppuu tääkin blogi niinku se Sannan ekakin.
    Harmi. Alku oli kiva.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Kuten jo joskus aiemminkin Sinulle vastasimme, niin olisiko Sinun mitenkään mahdollista siirtyä seuraamaan muita blogeja? Tuntuu erikoiselta tuo päivittäinen riippuvuutesi blogiamme kohtaan, varsinkin kun siinä tuntuu niin moni asia olevan huonosti!

    Tuohon toistamis-asiaan…. Tyyli varmasti toistuu kun samat ihmiset tätä tekevät. Tämän kirjoituksen kohdalla emme sitä kommenttia kuitenkaan ihan ymmärtäneet. Kumpikaan viineistä ei ole koskaan ennen ollut esillä blogissamme. Kumpaakaan niistä emme ole edes maistaneet ja toinen on ihan uutukainen Alkon listaus. Myöskään emme ole ennen blogissamme yhdistäneet päärynää tai passionhedelmää ankkaan tai muuhunkaan lihaan. Varsinkin tuo passion ankan kanssa oli muuten mainio yhdistelmä! Molemmat salaattilaadut taisivat myös olla uusia esittelyitä täällä. Ankanrinta oli siis ainoa, jota olemme täällä ennen valmistaneet. Tämä saatavilla oleva lihavalikoima kun alkaa olla aika kokeiltu, jos kirjoitamme tätä päiväkirjatyyppistä kuvaustamme muutamankin kerran viikossa. Ja varsinkin kun näkökulmamme ja filosofiamme ruuan laitossa pyrkii mahdollisimman usein olemaan myös se, että mitä kaapista löytyy.

    Sitten tuohon ”normaalia ruokaa” kommentointiin. Se on varmaan perheestä kiinni, että mikä on normaaliruokaa. Meille se on esim. pasta josta me ja lapsemme pitävät ja jota siksi usein tulee tehtyä. Olisi kiva kuulla mikä on normaalia ruokaa Sinulle? Jos se on makaronilaatikkoa tai HK:n sinistä, niin niistä emme koe aihetta postaukseen vaikka joskus makaronilaatikko arkena maistuukin hyvältä. Citymarket näyttää kovin kampanjoivan HK:n sinistä 0,99 e. Se ei ole meille normaalia ruokaa.

    Me arvostamme kotona ja hyvistä raaka-aineista itse alusta asti tehtyä ruokaa ja se on meille normaalia (soisimme sen olevan monessa muussakin perheessä normaalimpaa kuin se nykyään on).

    Arvostamme asiallista palautetta ruoistamme mutta emme sitä että käydään henkilökohtaisuuksiin.

    Sanna Ja Joachim

    VastaaPoista
  3. Aurinkoinen tervehdys.
    Teillä on kiva blogi, ihania ruokia; minä lasten harrastusten pyörittäjänä käyn kattelemassa välillä näitä päivityksiä. Ja teen HKn lenkkiä, lihapullia ja muuta arkiruokaa. Koin aavistuksen loukkaavana tuon kommenttisi tarjouksista. Se on ihan hyvää ruokaa.

    Joka tapauksessa musta bloginne on kiva, yksinkertainen sillä tavalla, että on helppoa kokeilla, kun joskus on aikaa.
    Jos jakaa päivityksiä ja elämäänsä julkisesti, niin negatiivinen palaute on varmaan vaan lisä, johon ei teidän kannata ehkä mitenkään reagoida, saati kiukutella.
    Ihanaa hiihtolomaa teille, Minna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Minna
      Kiitos asiallisesta palautteesta. Ei ole ollut tarkoitus loukata joten olemme pahoillamme jos sen näin koit. Teemmehän mekin tavalisempaa arkiruokaa mutta eme siitä kirjoita koska tuskin se ketään kinnostais. Kiva jos kuitenkin viihdyt blogimme parissa.
      Toivottavasti sinun ja lastesi hiihtoloma oli oikein mukava
      t.
      Sanna ja Joa

      Poista