sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Naudan entrecotea rucolapedillä ja mango-chutneytä


Tultuamme kotiin Lappeenrannasta, ei aikaa ollut liiemmin ennen kuin lähtisimme kuuntelemaan Laramie & Companyn akustista keikkaa. Joan teki mieli naudan entrécotea ja hän nappasi kaupasta siivun sitä sekä puskan rucolaa kun minä istuin luennoilla. Minulla taas oli mielessä ihanan mehevät mangot ja sopivaksi kypsyneet avocadot, jotka odottivat luonani. Siitä syntyikin sitten illan annos.


Juomien osalta oltiin vielä Alsacen tunnelmissa. Joa nautiskeli tästä erikoisesta herkusta lepäillen hetken ajomatkan jälkeen kun minä aloin jo kokeilemaan mango-chutneyn valmistusta. 

Tämän mielenkiintoisen viinin sain eräältä kolleegalta Alsace messujen päätteeksi. Cuvee Emile Willm Pinot Noir 2012 oli varsin kevyt ja marjainen, suorastaan raikas jos näin voi punaviinistä sanoa. Tätä on tuottaja tavoitellutkin ja suosittelee viinä nautittavaksi selkeästi viilenettynä. Allekirjoitan tämän kyllä. On sääli että tällaisia punaviinejä ei oikein arvosteta Suomessa koska on jotenkin todella miellyttävää joskus nauttia kevyt ja raikas punaviini.







Paahdin pannulla ensin fariinisokeria ja lisäsin siihen sekaan chilin, sipulin ja inkiväärin. Punasipuliin päädyin tuon ihanan pinkin värin vuoksi. Lisättyäni mangon, heitin sekaan vielä kardemummaa, kanelitangon sekä yhden laakerinlehden. Noin vartin hiljaisen kypsyttelyn jälkeen vielä hieman suolaa sekä kunnolla mintunlehtiä.



Tästä yhden mangon satsista tuli hyvin lisuke kahdelle heti nautittavaksi sekä pieni tölkillinen säilöttäväksi. Maku varmasti vielä syvenee säilöessä eli täytyypä viikon parin päästä suunnitella tähän jokin toinen annos.



Ruoan kanssa nautimme etuoikeutetusti Leon Beyerin Comtes d´Eguisheim Pinot Noir 2009:iä. Leon Beyer tuottaa Comtes d´Eguisheim viinejä vain parhaina vuosina. Pinot Noiria on toistaiseksi tehty vain kaksi vuosikertaa, 2003 ja tämä nyt ensimmäistä kertaa maistettu 2009. Nämä kaksi vk:ta ovat luonteeltaan varsin erilaisia. 2003 on melko karhea ja mineraalinen, sanoisinko aika haastava viini kun taas tämä 2009 on kosiskeleva, runsaan hedelmäinen ja monivivahteinen. Sanna tykkäsi tästä erityisesti ja se taipui yllättävän hyvin myös tuon chutneyn kanssa mikä oli hienoinen yllätys. Mangon ja chilin seuraan kun ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen tarjota punaviiniä. Tämän viinin runsas hedelmäisyys ja sopiva hapokkuus kuitenkin myötäili tuon chutneyn makua oivallisesti.
Tämä viini löytyy Alkon tilausvalikoimasta tästä




Jääkaapista löytyi avattu paketti ilmakuivattua kinkkua joten kääräisin entrecoten sillä. Kun liha oli kypsää, siivutin sen ja pienin kinkun silpuksi sen päälle.




Rucolan lisäksi salaattipedissä on hieman romainea, oliiviöljyä, valkoista balsamicoa, parmesaania sekä Renée Voltairen salaattisiemensekoitusta. Oikein maukas ja raikas annos joka valmistui hetkessä.



-Sanna ja Joa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti