torstai 29. tammikuuta 2015

Kurpitsakeiton tuunaus

Tänään söimme nopean iltaruuan ennen kuin piipahdimme katsomaan erästä ihanaa viikon vanhaa pikku prinsessaa. Kurpitsakeittoa on meillä ollut blogissa ennenkin, mutta koska sen tuunaus ihan uuteen uskoon onnistui mainiosti, niin päätin kirjoittaa siitä taas. 

Onnistumisen tae on ehdottomasti kurpitsojen paahtaminen ennen soseutusta. Ja mikä ihana arjen pelastaja onkaan pakkasesta otettava valmis sose.



Viikonloppuna olin tehnyt pakkaseen myös saaristolaisleipäsatsin.





Edellisiltainen hummus oli tuunattu vanhempieni Unkarista tuomalla paprikatahnalla, joka antoi siihen ihan uuden säväyksen.



Keiton yrttiöljy oli tänään lähes pelkästään salviasta ja basilikasta. Itse öljy oli avocadoöljyä.



Keittoon lisäsin tuttuun tapaani Koskenlaskijan mustaa, mutta tällä kertaa myös valkoviiniä ja tuota hummuksessakin ollutta tulista tahnaa. 

Eilen olin esittelemässä Leon Beyerin viinejä Alsace tilaisuudessa Ritarihuoneella. Kannoin sieltä sitten kotiin muutaman pullonpohjan. Beyerin tavaramerkki on vinifioida kaikki viinit aivan kuiviksi. Niin oli tämäkin runsas, aromikas, melko hapokas ja sopivasti kehittynyt Riesling Les Ecaillers 2008. Hieno viini joka ominaisuuksiensa takia ei ollut paras valinta tälle hieman makealle keitolle. Viini maistui keiton kanssa kireälle. Keitto olisi kaivannut lempeämmän ja hedelmäisemmän viinin.


-Sanna ja Joa-

4 kommenttia:

  1. Ihana tuo sydänkuvio keiton päällä! Miten sen teitte ja mitä se on?

    VastaaPoista
  2. Oi, saaristolaisleipä on ihan parasta! Enpä olekaan koskaan kokeillut tehdä sitä itse. Onko se suuritöinen? esim. kuinka kauan se on uunissa? Itsellä on kaasu-uuni, ja siksi leipomukset joskus vähän haastavia esim. paistoaikojen suhteen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos komenteista!

    Anonyymi: Teimme leivinpaperista sydänsapluunan (iih, how romantic) ja tiputtelimme siitä Furikake-siemensekoitusta. Se on tosi namia ja sopii moneen.

    Anne: Saaristolaisleipä on todella helppo tehdä, koska aineet vaan sekoitetaan kevyesti ja nostatuskin tapahtuu jo vuuissa. Pikkuisen harvinaisia aineita tarvitaan kuten Piimää ja kaljamaltaita ja myös nuo vuoat on tietysti hankittava. Mutta jos tekee niin usein kuin me, niin se on kannattava hankinta. Tekeminen siis helppoa, mutta kyllä aikaa vievää koska nostatus kestää 2-3 h ja saman verran uunissa. Palkaksi saa sitten ihanan tuoksun asuntoon =)

    Sanna

    VastaaPoista
  4. Siis ihana blogi. Vaikutatte todella ihanalle parille, upea harrastus myös tämä yhdessä kokkeilu. Oisi ihanaa kuulla teistä muutakin, mitä muuta harrastatte yms. Blogista on voinutkin lukea, että olette molemmat eronneet ja on omia lapsia ja Sannallahan onkin tuo kuuluisa bloggaaja-tytär. Joku voisi ajatella, että kauhean pinnallista, mutta minusta on hienoa. Kiva ja romanttinen blogi.

    VastaaPoista