keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Qvinoa- ja Manchegosalaattia sekä Hummusta

Kevään odotus, kirkkaat värit ja raikkaat maut valtasivat jälleen keittiöni. Toinen teema tämän illan salaatissa oli loppujen hyödyntäminen. Qvinoan olin hankkinut jo kurpitsa-salaattiin lokakuussa ja halusin kokeilla sitä jollakin muulla tapaa valmistettuna. Alkuviikolta oli kaapissa pinaattia, luomusitruunaa, paprikaa, viinirypäleitä sekä avocadoa ja kohta taas vaihdettaisiin osoitetta. Kaupasta piti napata mukaan siis vain juusto sekä Hummuksen pääraaka-aineet.

Aloitin keittämällä Qvinoan kasvisliemessä (10 min), tekemällä öljy-sitruuna kastikkeen sekä pilkkomalla muut ainekset.



Lisäsin jähtyneeseen Qvinoaan öljy-sitruuna kastikkeen, avocadot ja paprikat ja toiseen kulhoon taas edellispäivän luomupinaatit, viinirypäleet sekä Mancegojuuston. Sitten minua alkoikin hirvittää, että mitä oikein olin visioinut ja että miten nämä kaikki sopivat yhteen. 






Joan rohkaistua minua vaan kippaamaan kaikki sekaan, huomasin, että lopputulema olikin oikein kaunis. Myös maku oli erinomainen, keväisen sitruunainen ja raikas. Valkosipuli tuli sopivasti esiin, ei mitenkään liian puskevasti.



Joan käsittelyssä oli sillä välin Hummus. Normaalien kik-herneiden, Tahinin, sitruunan ja oliiviöljyn lisäksi hän maustoi sitä valkosipulilla, juustokuminalla, chilillä sekä ripauksella suolaa.






Oikein maistuva kokonaisuus ja itse söin Hummusta eniten ihan vaan tuon salaatin kanssa enkä olisi välttämättä kaivannut edes leipää. Itse mietin, että oltiinko tässä makumaailmaltaan enemmän Lähi-Idässä vaiko Pohjois-Afrikassa.


-Sanna-

5 kommenttia:

  1. Kiva annos varmasti, mutta mitä tarkoittaa: "Alkuviikolta oli kaapissa pinaattia, luomusitruunaa, paprikaa, viinirypäleitä sekä avocadoa ja kohta taas vaihdettaisiin osoitetta." Tai "Joan rohkaistua minua vaan kippaamaan kaikki sekaan, huomasin, että lopputulema olikin oikein kaunis."... Onko teillä niin kova kiire, että tämä blogin ulkoasu jää kielellisesti todella huonoksi? Joudun oikein keskittymään ja lukemaan virkkeitä uudestaan, että ajatuksistasi pääsee jyvälle. Käytät myös paljon sanaa "itse". Voisiko tämä Joakin joskus kirjoittaa, jos tämä on jotenkin yhteinen "juttunne" ?
    Ihanannäköisiä sapuskoja teette.

    VastaaPoista
  2. Onpa ikävää, että joku viitsii laittaa negatiivisia kommentteja näinkin ihanaan ja inspiroivaan blogiin. Voisi lukea sitten ihan sellaisia blogeja, joista tykkää. Minusta on ihanaa että on erilaisia blogeja ja erilaisia lähestymistapoja. Hyvää kevättä teille kirjoittajat!

    VastaaPoista
  3. Moi (Anonyymi klo 23.13),

    Mieltämme lämmittää mielenkiintosi blogiamme kohtaan, sen monista puutteista huolimatta!


    Me olemme puhtaasti amatööri-pohjalta tätä kirjoittamassa, omasta ilosta yhteiseen kokkailuun.
    Emme ole äidinkielen ammattilaisia, emme valokuvaajia emmekä liioin ammattikokkejakaan.

    Kantavana ideana meillä tässä on ruokien ja juominen yhdistäminen, josta haluamme itsellemme päiväkirjaksi ja muille kiinnostuneille kirjoitella sellaisella puhekielellä jota itse käytämme. Sellaisia blogeja on Suomesta vielä aika vaikea löytää, jossa nimenomaan annetaan inspiraatiota ruoka-juoma –yhdistelmiin tai sitten useamman ruokalajin kokonaisuuksiin. Valtaosa ruokablogeista kertoo tarkat ohjeet ja kuvat yhteen annokseen. Koska emme ole kokkeja, niin emme halua ottaa vastuuta tarkoista ohjeista. Varsinkaan kun itse teemme valtaosan ruuista ilman ohjeita tai monta reseptiä yhdistelemällä. Tästä kokeilun halusta syntyi myös blogimme nimi.

    Tiedostamme että kuviemme laatu on meidän blogissa selkeä puute. Meillä ei ole käytössä muuta kameraa kuin mobiililaitteet, mutta emme anna sen haitata päiväkirjamme pitoa. Mitä taas tulee ”suttuisiin kattauksiin”, niin lähestymistapamme on arkinen. Tuskin kovin moni kattaa näyttäviä kattauksia säännöllisesti. Jonain päivänä saatamme järjestää juhlat jossa myös kattauksella on isompi merkitys ja silloin voi arvioida myös kattauksiemme näyttävyyttä


    Suosittelemme sinulle lämpimästi ammattilaisten blogeja. Niitä on runsas määrä niin kielellisesti, valokuvauksellisesti, kuin makumaailmamielessäkin parempia kuin meidän.

    Toivomme Sinulle siis täydellisempiä elämyksiä muiden blogien parissa.

    VastaaPoista
  4. Hei Anonyymi 23.13, minä ainakin sain moitteetta selvää kirjoituksen tarkoituksen, mikä lienee olleen jakaa ideoita tällaiseen ihanan raikkaaseen salaattiin. Kommenttisi kuulostaa oudon ilkeältä. Kaikki ymmärtänee harrastelijablogien tarkoituksen. Ja erityisesti haluaisin huomauttaa, että ammattimaisten ruokakuvien otto vaatii jalustoja ja muuta ammattilaiskalustoa, kuvausrekvisiittaa ja viilentyneitä aterioita.

    Salaatti näyttää upealta, kiitos bloggareille siitä. Pitäkää sama, kattauksiltaan arkinen ja muutoinkin lämminhenkinen blogin ilmapiiri! Itse olen saanut täältä monia hyviä ideoita.

    VastaaPoista
  5. Voi kyllä nyt on loukkaannuttu aivan turhasta taas. Ymmärrän hyvin tuon anonyymin kirjoituksen siitä, että pienillä asioilla pystyy viimeistelemään kirjoituksia. Ruokiinhan tai reseptien saatavuuteen hän ei ottanut mitään kantaa.
    Eikö bloggaajat juuri alussa suorastaan toivoneet parannusehdotuksia, niin turha vetää "hernettä nenään".
    Hyvää kevättä kaikille.

    VastaaPoista