lauantai 24. tammikuuta 2015

Maalaissalaatin monet mahdollisuudet

Maalaissalaatti -nimitys on meille yleisnimi arkiruoalle, joka kootaan niistä aineksista, mitä milloinkin kaapista löytyy. Hävikintorjuntaa siis parhaimmillaan, mutta myös monipuolista, herkullista ja terveellistäkin.

Salattipohjamme koostuu useimmin Romainesalaatista, pinaatista, Cosmopolitanista tai ihan jäävuorisalaatista. Mukavaa on, jos maun piristeeksi kaappiin on jäänyt myös Rucolaa, Vuonankaalia tai muuta "koristesalaattia".

Loppu riippuukin sitten mielihaluista ja kaapin valikoimista. Usein salaattimme ovat myös hieman erilaiset, minä voin jättää lihan kokonaan pois ja Joan annoksissa voi taas olla esim. eilisen ankanrinnan loppua. Paistettu pekoni tai uunissa paahdettu ilmakuivattukinkku ovat kyllä sellaisia, jota helposti lisään itsellenikin. Halloumi on yksi suosikeistani ja keitetty kananmuna, paistetut sienet, Parmesanjuusto ja avocado ovat kestosuosikkejamme.

Pinnalla on usein paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä tuomassa makua, näköä ja terveellisyyttä annokseen.

Kastikkeen teemme joka kerta erikseen. Se syntyy nopeasti oliiviöljy, suola, mustapippuri, sokeri/hunaja, viinietikka/balsamico/sitruuna -ainesosista. Mukana usein myös valkosipulia tai yrttejä tuomassa vaihtelua.

Tässä kuvakavalkaadia erilaisista maalaissalaateistamme viimeaikoina.







-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti