tiistai 6. tammikuuta 2015

Herkkutattirisottoa ja härän sisäfilettä

Loppiaisen aurinkoisen ja ulkoiluntäytteisen pakkaspäivän päätteeksi (ja huomista töihinpaluun tuskaa lieventämään) halusin kokata tuttua ja turvallista, mutta niin herkullista herkkutattirisottoa. Pojat halusivat siihen kylkeen sisäfilepihvit, niin otettiinpa moiset sulamaan pakkasesta.

Kotiin tultuamme panin äidin kuivaamat herkut likoamaan veteen.



Olin iloinen, että olin jaksanut laittaa pakkaseen viininloppuja. Nyt ei olisi ollut mitään perusvalkkaria kaapissa, jota olisi hyvillä mielin raaskinut käyttää keitokseen. Olen minä risottoa joskus samppanjastakin keitellyt, mutta kyllä se kirpaisee verottaa hyvästä juomasta 3 desiä kiehumaan.



Normaaliin tapaan sipulien kuullotus, sitten myös riisit mukaan kuullottumaan hetkeksi ennen nesteitä.



Ja viinit voi heittää sekaan aika pian valutettujen tattien jälkeen. Itse säästän mukaanlaitettavaksi aina myös tattienliotusveden. Tähän risottoon laitoin myös loppuvaiheessa kiehumaan kukkakaalinnuppuja ja valmiiseen risottoon sitten parmesanit sekä paahdetut pinjansiemenet.



Risoton ollessa lähes valmis, Joa paistoi sitten pihvit. Harmiksemme ja aika suureksi poikkeukseksi, meillä ei ollut mitään vihreää kaapissa. En vaan ollut mitenkään halunnut mennä kauppaan Loppiaisena.



Salaatinpuutteesta huolimatta, annos oli oikein maukas. 
Eräästä tasting:sta jäänyt puolipullollinen Bodegas Solar Viejon huippu Rioja, Orube 2011 sai toimia kyytipoikana. Kovin tamminen ja nuori viini pehmeni yllättävän mukavasti ruoan kanssa.


-Sanna ja Joa-

2 kommenttia:

  1. näyttääpäs hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Maku oli kyllä erinomainen, mutta näkö minusta ei. Lautanen näyttää suorastaan hassulta kun ei ole mitään vihreää lisuketta. Tämä poikkeus siis johtui näistä pyhistä ja haluttomuudesta tuhlata vapaa-aikaa kaupassa.

    VastaaPoista