maanantai 5. tammikuuta 2015

Mansikkamoussekakku jälkkäriviinille


Joa kysyi minulta ruoan jälkeen, että olisko meillä mitään jälkkäriä. Syyksi paljastui töissä avattu ja nyt kotiin tuotu jälkiruokaviini. No eihän mulla ollut oikein mitään valmiina, mutta koska hyvä jälkkäriviini kaipasi jotain seurakseen, niin päätin pyöräyttää kakun niistä aineksista, joita kaapista löytyi. Maukas kakku syntyi helposti ja vähillä raaka-aineilla.



Samalla jälleen ilahdutti se, että olen oppinut laittamaan loppuja pakkaseen. Nyt tuli käyttöön tämä yksi kakkupohjan kerros, joka jäi kerran yli kun tein niin paksun moussekerroksen kakun väliin, että se jäi yli. Muut tarvittavat aineet olivat pakastemansikoita, jotka soseutin sokerin kanssa, yksi sitruunainen kreikkajogurtti sekä muutama liivatelehti.





Kakun hyydyttyä pari tuntia jääkaapissa koristelin sen viimeksi ylijääneillä suklaasydämillä sekä suklaalastuilla, jotka höyläsin kaapissa olleista suklaalevyistä.



Ja näin tuli kivaa seuraa Chateau Raymond-Lafon 2010 Sauternes:lle.
Erittäin konsentroitunut, täyteläinen, makea, aprikoosinen, jopa marsipaaninen ja kaikin puolin lajityyppillinen klassikko, huippuvuosikerrasta. Ihanaa jo nyt mutta ken haluaa saa tästä myös herkun kellaroituna vaikka 30 vuoden päästä.


-Sanna ja Joa-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti