maanantai 12. tammikuuta 2015

Pastaa ja karamellisoitua sitruunankuorta


Nyt mennään jo kovaa vauhtia kevättä kohti. Siksi visioni iltaruoasta oli ihanan raikkaanmakuinen sitruunainen pasta jonka jujuna oli karamellisoidut luomusitruunan kuoret.



Hyvin pestystä sitruunasta raastoin kuoret ohuelti pannulle ja päälle valutettiin hieman hunajaa.



Tämä väliaikapuuhani eli kurpitsan paahtaminen ei mitenkään liity tähän annokseen, mutta nappasinpa kuvan sen ihanan keväisen värin vuoksi. Kurpitsa kun hyppäsi kaupassa ostoskärryyn, kun ajattelin että vielä ne ovat parhaimmillaan. Halusin pakastaa paahdettua sosetta, jotta kurpitsaherkkujen tekeminen pitkin kevättä olisi helpompaa. Aikaisemmin tekemistäni kurpitsaherkuista voit lukea hakusanalla "kurpitsa". Niissä jutuissa enemmän mm. tästä paahtamisesta.



Iltaruokamme kylkiäissalaatti valmistui yksinkertaisesti avocadosta ja luomubabypinaatista. Myös sen vinaigrettestä tein aika sitruunaisen. Pastan joukkoon pyöräytettäväksi tein seoksen oliiviöljystä, sitruunan mehusta, basilikasta, parmesanista, valkosipulista ja mausteista (sokeri, mustapippuri, suola).



Juomaksi valittiin jo ennenkin esitelty Karl Mayn Classic Riesling. Se oli liki täydellinen yhdistelmä tämän ruona kanssa. Sen lempeä sitruksinen olemus viihtyi hienosti sitruunan, pinaatin ja parmesaanin herkullisessa liitossa. Ainoastaan jos suussa oli juuri ollut tosi sitruunainen kuorikohta leikkasi viinin maku hieman.





-Sanna ja Joa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti