maanantai 26. tammikuuta 2015

Tapastellaan


Lauantai-ilta poikien kanssa vietettiin tapastelun merkeissä. Itse tulin opiskeluista vasta lauantaina illansuussa ja Joa oli jo pitkällä valmisteluiden kimpussa. Olimme puhelimessa jo tekstailleet ja ideoineet dinneriä huomioiden myös mitä oli valmiina jääkaapeissamme.



Pinaatti sai potkua valkosipuliöljystä, parmesaanista ja salaattisiemensekoituksesta.



Tomaatti-Buffalamozzarella salaattia.



Munakaspaistoksesta sain jo kuvan kun vasta ajelin kotiin ja vesi herahti kielelle. Tässä paistoksessa oli paprikaa, sipulia, goudajuustoa ja pinnalla tuota mainiota Renee Voltairen Furikake-sekoitusta.




Ilmakuivattua kinkkua



Mä ehdin mukaan kokkeiluun vasta tekemällä tämän punajuuri-Saint Agur -yhdistelmän sekä Bruschetat.


Bruchetat olivat tällä kertaa päällystetty Portobello-sipulipaistoksella ja päälle halusin Salviaa, johon minulla tuntuu edelleen olevan jokin puutostila. Niin paljon sitä tekee mieli laittaa joka paikkaan.



Tällainen iltanapostelu on kivaa, kun jokaiselle löytyy mieleistä nautittavaa lautaselle, meille aikuisille tietysti maitti kaikki. Leikittelimme ajatuksella, että jos saisi valita vain kolmea näistä lautaselle, niin mitkä ne olisivat. Valinta olisi ollut vaikea.

Juomana nautimme Jaquartin Brut Mosaique:a, aina yhtä raikasta ja viehättävää yleissamppanjaa.


-Sanna ja Joa-

4 kommenttia:

  1. Hei.
    Ihan kiva lueskella näitä ideoita, muutamia ollaan kokeiltukin. Nyt alkaa kuitenkin juttusi jauhamaan samaa. Opiskelua, pääset lauantaina illalla mukaan, ideoita pitkin päivää... Ja tähteitä jääkaapista riittää. Oisi kiva lukea jotain uutta. Raaka-aineetkin ovat usein samoja. Iloista kevättä sulle!

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Miksi teillä ei syödä koskaan illallista kuten suomalaistalouksissa yleensä on tapana vaan teillä on aina dinner? Mitä eroa on niillä on? ;) ;) ;)

    VastaaPoista
  3. Eksä tajuu että dinneri saattaa kuulostaa joidenkin maailmassa hienommalta, kuin illallinen. Sen kun vielä höystää arkishamppanjalla niin matchi on valmis. Hohhoijaa.

    VastaaPoista
  4. Höpsis höpsis, meidänkin perheessä on "dinneri" sana jäänyt puhekäyttöön. Itselleni se on ainakin, vaikkakin lainasana, niin silti paljon arkisempi kuin "illallinen". Illallinen kuulostaa ainakin omaan korvaan valtavan juhlalliselta ja vieraalta. Eli dinneriä meilläkin :) Muuten, upean monipuolinen tapaspöytä teillä, nam!

    VastaaPoista