maanantai 19. tammikuuta 2015

Kuppikakkuja the Hummingbird Bakeryn tavalla


Tänään on ollut pitkä päivä sairaan poikani kanssa kotona ja Monopolin pelaamisen lisäksi saimme idean tehdä Cup Cakeseja. Selailimme ihanaisen Hummingbird Bakeryn kirjaa ja lapseni alkoi ideoida sopivia värejä kun muisti väriainevarastoni. Lopputulokset olivat tosiaan aika värikylläisiä…..




Nämä trendiherkut eivät mitenkään kuulu intohimojeni piiriin, joten koitin lukea hänelle tarkkaan ohjeita, jotta taikinasta tulisi niin taivaallista kun kirjassa hehkutetaan. Erittäin mieluinen väline on tämä jauhosihti, jonka avulla sihtasimme valtavan määrän tomusokeria kuorutteeseen.



Ainoa sovellukseni tuorejuustokuorrutteen ohjeeseen oli, että sekoitin keltaisen väriaineen ruokalusikalliseen Lemon Curdia, koska halusin myös kuorrutteeseen sitruunan makua. Itse taikinassa oli raastettua sitruunankuorta.


Kun nämä olivat lapsen leipomuksia, niin pitihän kuorrutteen väriä hieman vaihtaa. Keltaiset kuorutettuamme mukaan lensi aimo annos sinistä väriä, joten saimme näin "ihastuttavan" myrkynvihreän. Mainio apuväline on myös tämä Lekuén pursotin, jossa on monenmallisia ja -kokoisia tyllia.



Koristeltuaan kuorrutetut Kuppikakut potilaani ei edes halunnut niitä maistaa ja ne menivät suoraan jääkaappin. Minuakaan ne eivät mitenkään hotsittaneet, mutta halusin kuitenkin nyt myöhemmin illalla maistaa yhden. Yllätys oli positiivinen kun tämä tosiaan oli mitä muhkein, mehukkain ja raikkain leivonnainen. Kiva, että ulkonäkö petti näin päin!



Sain vihdoin käyttöön myös tämän hartaasti metsästämäni kuvun Kastehelmi-kakkuvadilleni. Jos vaikka toipilas huomenna suostuisi tekeleitään maistamaan.


-Sanna-

1 kommentti:

  1. Nam, maistuivat herkullisilta, kun nappasimme pari "salaa" jääkaapista lapsenlasta "hoitaessamme". Varsinkin juuri sitruunaisuus teki niistä raikkaan.

    VastaaPoista