maanantai 23. helmikuuta 2015

Sunnuntaipastana kaalilla kevennetty tattipasta

Halusin keventää sunnuntaipastaamme ja mieleeni tuli aikoinaan Gloriassa ollut juttu Kaalicarbonarasta. Tein sitä silloin ja tykkäsinkin kovasti. Arvelin vaan, että se ei olisi hitti kolmen pojan aterialla. Päätinkin sitten laittaa annokseen noin puolet kaalia Pappardellepastan joukkoon.



Kaalit kuullotin vain pari minuuttia. Ja sitten lisäsin puolikkaan miedon chilin sekä lorauksen soijakastiketta.



Joa teki sillä välin sienikastikkeen aloittaen sen punasipulin ja porkkanan kuullotuksella.



Joukkoon vielä pakkasesta sulatetut herkkutatit, sinihomejuustoa ja kevytkermaa. Kaapissa olleet jo hieman nahistuneet rucolat pystyi vielä mainiosti hyödyntämään kypsennettynä.



Annos oli tosi maukas ja minä olin iloinen pastan paljon kevyemmästä olemuksesta.



Jälkkäri-idea syntyi kun meillä jäi aamukahvista jäljelle yli desi espressoa ja eilisestä jälkkäristä oli jäänyt vaniljakermaa. Päätin tehdä mokkajäädykkeen.

Vaahdotin pari keltuaista ja hieman sokeria sekä notkistin puoli pakettia Vanilija tuorejuustoa espressolla. Neljänessä kulhossa oli rasvatonta maitorahkaa ja hieman sokeria.


Koska pakastimeen pariksi tunniksi mennyt jäädyke ei ollut kovinkaan makeaa (ja koska halusin taas käyttää pursotintani) päätin vielä kokeilla, että miten kinuski onnistuisi kevytkermasta. Muuta kun ei ollut kaapissa. Se toimi ihan ookosti, vaikka jäi hieman liian löysäksi tavallisesta keittelyajasta huolimatta. Siksi pienen pienestä tyllasta huolimatta tekstit lähtivät leviämään lautasilla.




Annostelin palat jäädykettä jokaisen nimikkolautasen päälle ja pojilla meni pieni tovi, ennen kuin he huomasivat, että annoksissa oli kaikkien nimet.


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti