sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Terassiruokaa - Quiche herkkutattiversiona

Ihana aurinkoinen sunnuntaipäivä ja myös valtakunnallinen ravintolapäivä. Emme vaan ahkerasta googlettelusta huolimatta löytäneet mitään kokeiltavaa lähimaastosta ja päätimme mennä vain kävelemään merenrannalle. Poikkesimme lopuksi Café Mellsteniin haaveena saada sieltä lounaskeittoa niin, että voisi samalla ihailla kauniita näkymiä auringon lämmittäessa kasvoja. Noh, näin oli ajatellut varmaan sata muutakin ihmistä ja jonon näyttäessä täysin kohtuuttomalta palasimme kotiin miettien, että mitäs lounasaineksia kaapista löytyisi.

Halusimme jatkaa ulkonaoloa, että saimme visioksi tehdä ruokaisan piiraan ja salattia ja nauttia sen parvekkeella. Ikäänkuin perinteinen kahvila-annos.



Minä sitkeäasti laitan lähes kaikkiin taikinoihini perus-vehnäjauhojen lisäksi hieman tummempia jauhoja. Tähän laitoin 3 dl jauhomäärään reilut puoli desiä grahamjauhoja. Muuten taikina koostuin 150 grammasta voita, parista ruokalusikallisesta kylmää vettä sekä ripauksesta suolaa. 

Taikinaa oli hieman paljon 24 cm:n irtopohjavuokaan ja paistoinkin sitä ennen täytettä (pohjan paksuuden vuoksi) vajaat 10 minuuttia 200 asteessa.



Meillä ei ollut normaalisti Quicheen tulevaa ranskankermaa, mutta eilisistä ravioleista oli jäänyt jäljelle Ricottaa ja jälkkäristä aivan liraus (noin 0,5 dl) kuohukermaa, joista teimme täytteen perustan. Joukkoon silputtua salviaa.



Kuivatut ja hetken liotetut herkkutatit lisättiin pannulle kuullotetun punasipulin ja valkosipulin jälkeen.
Tämän jälkeen seokset yhdistettiin ja joukkoon kuutioitiin vielä noin 100 g Maasdam-juustoa ja yksi muna ja maustettiin mustapippurilla ja ripauksella suolaa.



Piirakka menossa uuniin (ja ennen hienoista määrää Parmesanraastetta).



Ja valmis Quiche noin 30 min paistamisen jälkeen.



Oih miten keväinen olo! Kunhan päällä vaan oli kunnon untuvatakit tässä terassihetkessämme, kun ulkona oli -6 astetta. Pystyi hetken kuvittelemaan, että olisimme olleet vaikka rinnekahvilassa Ranskan alpeilla. Niin aidon makuinen piiraamme oli =)


-Sanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti