tiistai 10. helmikuuta 2015

Salaatin kaksi versiota

Ihanan keväinen päivä, 8 astetta helmikuussa ja aurinko paistaa. Illan salaatissamme oli myös kevättä ilmassa, vaikka kaikkein herkullisimpia parsoja saa hieman vielä odottaa.



Tässä perussalaatissa ei sinänsä ole mitää postauksen arvoista, mutta keväisten värien vuoksi se nyt tehtäköön. Toisena pienenä juttuna olkoon varioinnit eri perheenjäsenille.

Pohja salaattiin tehtiin (yllätys yllätys) pinaatista, johon Joa ruiskutti oliiviöljyä ja sitruunaa.



Lisukkseena oli nopeasti keitettyä Qvinoaa, jonka joukkoon paistoimme sipulia, chiliä ja herkkutatteja. Viimeisiä äidin kuivaamia herkkuja tässä jo vedellään….



Annoksen päälle ripottelin vielä ihania Terra juureschipsejä, jotka ovat paitsi kauniita, myös ihanan makuisia. Anton & Antonista tietenkin =) Suolaa ja rasvaa on näissä 67% vähemmän kuin keskivertosipseissä. 

Tässä minun annokseni:



Normaalisti meillä lapset syövät samaa ruokaa (ja ihanan laajasti kaikki maistuukin), mutta näin pelkkien vihannesten keskellä annoin pojalleni muutaman kananuggetin, koska sellainen hätävara kaapista löytyi. Hugo ei myöskään yhtään välitä parsasta ja meillä riittää ruoka-aineiden maistaminen. 

Tässä Hugon annos:


-Sanna-

1 kommentti:

  1. Jaa, kummasti ihan vaan "hätävarana" "sattunut" niitä nugetteja sinne jääkaappiin... :D Jos te kerran elätte niin kovin kiireistä arkea lasten harrastuskuskauksineen niin miksi ihmeessä pitää yrittää ylläpitää mielikuvaa siitä, että teilllä syödään joka välissä ties mitä? En oikein jaksa uskoa, että jos elämä on niin kovin hektistä (ainakin oman väittämänne mukaan) etteikö eineksiä tai puolivalmisteita käytettäisi teidänkin keittöissänne ja että nuo nugettipaketit olisivat jääkaappiin _ihan vaan_ erehdyksessä päätyneet. Tai ehkä teillä sitten lämmitellään edellisiltaisia ankanrintajämiä ennen harrastusiltaa..? :D

    VastaaPoista