sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hidas sunnuntaibrunssi



Hitaat sunnuntaiaamut ovat ihan parhaimpia. Tosin tänäänkin yksi lapsosista lähti lätkätreeneihin jo kukonlaulun aikaan, joten hänen palattuaan, aamiainen kääntyikin brunssiksi. Teki mieli kokeilla kerrosmunakasta kun näin niin kauniin kuvan kirjassa Aurinkokeittiöni.




Joa oli hakenut meille taas kennolliset luomumunia Mayors Gymin luomuruokapiirin kimppatilauksesta. Ne ovat kyllä niin maukkaita ja tuoreita! Välillä tosin mietin, että paljonko makuelämykseen vaikuttaa tietoa siitä, että kanat ovat saaneet kasvaa hyvissä olosuhteissa.


Teimme kaksi munakasmassaa. Toinen oli yrttinen ja toinen tomaattinen. Perusmunakasmassaan on tärkeä lisätä suolan ja mustapippurin lisäksi kunnolla sokeria. Nesteenä oli tällä kertaa ruokakermaa ja vettä.

Yrttinen munakas basilikasta ja korianterista valmistui ensin ja ripottelimme pinnalle karkeasti raastettua parmesania ja laitoimme odottamaan 80 asteiseen uuniin.


Pelkäsin hieman, että tästä "punaisesta kerroksesta" tulee liian voimakas, koska siinä oli sinihomejuustoa, aurinkokuivattua tomaattia, tavallista tomaattia kuutioituna sekä chiliketsuppia. Maku oli kuitenkin oikein hauska ja lempeä.



Munakkaan kylkeen laitoin hieman leipää kasvaville nuorille miehille sekä olin tehnyt smoothiet tuoreesta mangosta. Siinä maistui myös ripaus kardemummaa. Nautimme niin tästä mukavasta aurinkoisesta aamusta että brunssia juhlistimme lasillisella Jacquartin rosée sampanjaa.


-Sanna-

1 kommentti:

  1. La langue de champagne: théâtre choquante...carrément divertissant ;D ;D

    VastaaPoista