keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Chili-Tapenadea ja maalaissalaattia

Syksyisen keskiviikon kiireisten työpäivien jälkeen saimme onneksi itseämme niskasta kiinni ja lähdimme lenkille heti kun olin tullut töistä. Joa oli tehnyt täsmäiskun Herkkuun ja hakenut muutamia Hullujen Päivien tärppejä. Kuten ruoka-aineiden lisäksi minulle 11 purkkia Methodin puhdistusaineita =)

5 km:n lenkin ja venyttelytuokion jälkeen sain maistaa Joan tekemään tapenadea alkunaposteluksi ruoanlaiton lomassa. Se oli niin ihanaa ja nälkä oli niin hirmuinen, että leipä meinasi tulla syödyksi ennen kuvan nappaamista.

Tässä tapenadessa on paistettua tomaattia, paprikaa, sipulia, vaaleaa leipää, parmesaania ja tietysti chiliä.



Marinoin punasipulia hetken kastikkeessa, jossa oli oliiviöljyn ja perusmausteiden lisäksi valkosipulia ja tummaa Balsamicoa.



Salaatissa olikin sitten kaikki mahdolliset herkut; parsaa, avocadoa, keitettyjä luomukananmunia, paistettua Halloumia ja hitaasti kypsytettyä entrecotea. Melko täyttävä salaatti jonka kyytipoikana Birgit Eichingerin Riesling Heiligenstein Reserve 2010. Maistoin tätä viiniä kolme vuotta sitten jolloin se oli todella sulkeutunut, mineraalinen ja äärihapokas. Muutamat vuodet kellarissa oli tehnyt tälle viinille todella mannaa. Nyt tyylikkään moniulotteisen sitruksinen ja tasapainoisen hapokas... nam:) Tietoa viinitalosta tästä



-Sanna ja Joa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti