sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kurpitsapastaa, Kvinoaa ja paahdettua fetaa

Kurpitsakausi on parhaimmillaan ja nyt onkin iskenyt kauhea buumi päästä kokkeilemaan kaikkea ihanaa tästä keltaisesta herkusta. Ostin kaupasta Hokkaido-kurpitsan sekä valeammanvärisen Myski-kurpitsan ja päätin testailla niiden eroja. Tämän päivän sunnuntai-pastaan paahdin tuon Hokkaidon, joka on Japanilainen "pikkuveliversio" tuolle perinteisimmälle talvikurpitsalle.



Tämän sunnuntain pastan lähes kaikki ainekset valmistuvat paahtamalla. Tässä on menossa kreikkalainen vuohenmaito-Feta uuniin paahtumaan. Päällä Chili-rouhetta sekä hunajaa.



Salaattilisuke on (taas) oikea nitriitti-pommi. Juuri Rucolaa ja Pinaattia kun on niin parjattu, jos niitä käyttää raakana. Mutta kun on niihin himo, niin minkäs mahdat. Äiti ja Iskä toivat Parkan-tuliaisina paikallisen Oliiviöljy-yrtti -sekoituksen, joten sitä maisteltiin tänään kastikkeena.



Paahdoin kurpitsaa reilu 30 min 200 asteessa, jotta sain kuoret irroitettua ja kurpitsaan hyvän kypsyyden.



Pastan pinnalle tuli vielä pannullapaahdettua Kvinoaa 



Kurpitsasta tein ihanan pehmoisen massan monitoimikoneessa ja lisäsin siihen Salvia-voita, valkosipulia ja tietysti suolaa ja pippuria. Chili-feta oli hyvä lisä antamaan potkua muuten niin pehmeänmakuiselle kurpitsalle. Juomana nautimme lasillisen Karl Mayn Rieslingiä.


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti