maanantai 27. lokakuuta 2014

Täydellisen arkiaamun must -jutut


Arkiaamun hässäkässäkin on hyvä nauttia aamiainen. Itse en ole sitä tyyppiä, joka haluaa herätä 2 tuntia aikaisemmin, lukea lehteä rauhassa ja nauttia aamun kiireettömyydestä. Minulle jokainen lisäminuutti yöuneen tuntuu olevan niin tärkeää.
Pikaisestikin voi syödä herkullisesti ja terveellisesti ja olen huomannut, että itselläni tärkein asia on tuo hyvä jogurtti. Joa syö yleensä vielä leivän siihen lisäksi, mutta itselleni se ei maistu aamulla.
Tämä (jo usein täällä hehkuttamani) Fagen Total jogurtti on yksi ruoka-aine, josta varmaan viimeiseksi haluaisin elämässäni luopua. Se on tietääkseni ainoa aito kreikkalainen jogurtti Suomessa. Esim. nuo parta-sedän jogurtit ovat ruotsalaisia.
Koostumus on uskomattoman pehmeä ja täyteläinen ja rasvaa tässä on vain 2 % kun taasen muissa kreikkajuteissa se on 5-10 %. Sellainen rasvamäärä aamutuimaan on minusta liikaa ja kun maku ei silti ole yhtään parempi! Ongelmana on se, että tämä 2-prosenttinen jättipurkki on yksinmyynnissä Stoccalla, koska he tuovat sen itse maahan. Muista kaupoista saa pienissä purkeissä sekä 0-prosenttista että 5-prosenttista. Aina kun ei Stoccalta hamstraamani tuotteet riitä, niin minä olen kehittänyt näppärän yhdistämisprosessin eli sekoitan nuo kaksi purkkia ja siitä tulee sopivasti aamiainen kahdelle.
Jogurttiin laitan useimmin vain tilkan juoksevaa hunajaa, mutta välillä myös marjoja, hedelmiä, pähkinöitä tai pilttiä. 



Täydellinen arkiaamiainen koostuu siis vain tästä jogurttiherkusta, Lattesta sekä kunnon mehusta. Uusi löytö sillä rintamalla on tämä God Morgonin sitruunaherkku.

1 kommentti: