torstai 23. lokakuuta 2014

Maksaa ja Chiantia?

Toisin kuin Hannibal Lecter, me olimme päätyneet karitsan maksaan. Ja kuten myöhemmin tekstistä käy ilmi, emme myöskään nauttineet sen kanssa Chiantia.
Karitsan maksa on ehkä hieman harvinaisempi raaka-aine, mutta turhaan. Voi miten edullista ja loistavan maukasta ja pehmeää. Ehkei meilläkään yleensä ihan arki-illan raaka-aine, mutta koska perjantain dinneriin kuuluvaa lihaa sulatellessa oli tämä ihana köntti jotenkin niin kiinnijäätynyt lihapakettiin, että sekin piti ottaa sulamaan.
Maksan seurana ei ollut mitään perinteistä kuten perunamuhennosta tai puolukkaa vaan valitsimme sen rinnalle lempirisottoamme. Se on ihan perusrisotto runsalla määrällä paahdettuja pinjansiemeniä. Annoksen päälle kaadettiin runsas määrä yrttiöljyä, jossa oli Salviaa, Basilicaa, valkosipulia ja Rucolaa. Myös Parmesanin lisäsin tähän öljyyn kuten Pestoa tehdessä, koska lisukkeena kerran oli risottoa.






Viini ei ollut ihan niin kevyttä kuin yleensä maksaan yhdistetään, koska annokseemme toi aika lailla makua tuo risotto ja yrttiöljy. Punainen herkku oli siis Allesverloren Tinta Barocca Etelä-Afrikasta, joka on pehmeän täyteläinen ja sopivasti mausteinen.


-Sanna ja Joa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti