sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Poronkäristystä ja perunamuusia


Tänä lapset meillä –viikonloppuna olimme sopineet, että Joan pesue tulee meille la-su viettoon, koska minun pojallani on matsi niin aikaisin sunnuntai-aamulla. Olin suunnitellut syksyisen, hyvin perus-suomalaisia makuja sisältävän menun poikien toiveiden mukaisesti. Hugo oli valinnut jälkkärin jo aikoja sitten Hans Välimäen kirjaa selaillessaan.

Alkuvalmistelut alkoivat kukonlaulun aikaan aamulla eli puolukasta tuoresurvosta ja kurkkua ja Giniä pakkaseen, kurkunkuoria likoon ja nektariinejä marinoitumaan.






No alkuun piti tehdä hieman kansainvälisempi drinkki kun olimme juuri katselleen tuon Heston Blumenthalin videon maailman raikkaimmasta GT:stä. Lapsille ihan sitruunamehu-vichyä, mutta teimme sentään sokerukuorrutuksen laseihin ja Hugo laittoi ”hienot” vilkkujääpalat laseihin.


Alkuun tein jo aiemmin leipomaamme saaristolaisleipään kylmäsavuporo-moussen sekä tipautin päälle vielä pihlajanmarjahyytelöämme sekä tuoretta timjamia. Juomana oli Grant Burgen aivan juuri markkinoille tuoma Heir Apparent Sparkling jossa todella jännä kermaisen hedelmäinen maku. Tietoa viinitalosta tästä


Pääruokana oli perunamuhennosta ja riistakäristystä. Lisukkeina puolukkasurvoksen lisäksi tarjosin venäläisiä suolakurkkuja, joihin olin valuttanut päälle hunajaa. Aika mieluisaa tämä oli pojille ja miksei aikuisillekin. Aika tuhtia iltaruokaa vaan minun makuuni.


Riistakäristyksen kera tarjottava puolukkasurvos asettaa omia haasteita viinille jossa saisi olla raikasta marjaisuutta ja riittävästi happoja. Juuri sellainen on kuvassakin näkyvä Karl Mayn tuottama Blutsbruder Rot.




Hugo oli siis valinnut jälkkärin ja se oli grillattuja persikoita ja Cocis-pehmistä. Meillä se tosin oli uunissa paahdettuja nektariineja, koska persikoita ei saanut kaupasta. Pehmiksestä tuli tosi maukasta kun Cocista redusoitiin noin puoleen ja se vaan vatkattiin hieman pehmenneeseen vanilijajäätelöön.
-Sanna ja Joa-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti